Gemeente Eindhoven

Persbericht 26 september 2006, 238

Meer kans op individuele vrije sectorkavels

Gemeente Eindhoven gaat over op nieuw systeem voor uitgifte van de individuele vrije sectorkavels. Hiertoe besloot B&W omdat er steeds minder kavels beschikbaar zijn en de wachtlijst nauwelijks doorstroomt. Voortaan wordt de volgorde van kavelkeuze bepaald door middel van loting.

Meer kansen door loting

In het oude uitgiftesysteem schreef men in voor heel Eindhoven en werden de beschikbare kavels op volgorde van inschrijving door gegadigden gekozen. In het nieuwe systeem âdat vanaf heden wordt toegepast â geldt voortaan een inschrijving per uitgifte van beschikbare kavels. De volgorde van kavelkeuze wordt voortaan bepaald door een loting. Deze loting wordt verricht door een notaris. Vervolgens worden de gegadigden in volgorde van de lijst uitgenodigd om een kavel te kiezen. Nadat alle beschikbare kavels zijn uitgegeven, vervallen de overige inschrijvingen. Om in aanmerking te komen voor een kavel in een andere uitgifte moet opnieuw worden ingeschreven en inschrijfgeld worden betaald.

Met de toepassing van het nieuwe systeem heeft iedereen die zich voor een bepaalde uitgifte inschrijft een gelijke kans om voor een kavelkeuze in aanmerking te komen.

De individuele vrije sectorkavels in het gebied Waterrijk in Meerhoven worden als eerste volgens het nieuwe systeem uitgegeven. In diverse lokale en regionale media (o.a. Groot Eindhoven, Eindhovens dagblad, Veldhovens weekblad) en via de website van de gemeente Eindhoven (www.eindhoven.nl) worden alle nieuwe uitgiftes voor individuele vrije sectorkavels gepubliceerd, waarop iedereen kan reageren.

Overgangsregeling

sectorkavel geldt een éénmalige overgangsregeling. Bij de uitgifte van kavels in de eerste fase van Waterrijk kunnen zij zich kosteloos inschrijven. Afhankelijk van de inschrijvingsduur loot men mee met één en maximaal vijf loten - per vol ingeschreven jaar ontvangt men één lot. Deze regeling geldt alleen bij uitgifte van de kavels in de eerste fase van Waterrijk. Wanneer deze gegadigden zich niet inschrijven voor Waterrijk, krijgen zij het inschrijfgeld die zij voor inschrijving op de wachtlijst hebben betaald, volledig retour.

Voor een zeer beperkt aantal gegadigden geldt een bijzondere situatie. Deze gegadigden betreffen voornamelijk eigenaren en bewoners van huizen die als gevolg van ruimtelijke ontwikkelingen hun panden hebben moeten verlaten. Zij worden in de gelegenheid gesteld om een kavel af te nemen alvorens wij tot reguliere uitgifte âdoor middel van loting â overgaan.

Over de nieuwe regeling zijn alle ingeschreven gegadigden schriftelijk op de hoogte gesteld.