Hertz lanceert Green Collection voor milieubewuste rijder

Juniorsenior

Hoofddorp- Hertz is het eerste autoverhuurbedrijf ter wereld dat een volledige vloot van milieuvriendelijke en brandstofefficiënte autos aanbiedt. Vanaf 1 oktober 2006 kunnen klanten van Hertz kiezen uit de Hertz Green Collection.

De Green Collection bestaat uit maar liefst 6800 kleine en middenklasse autos die zullen gaan rijden in Engeland, België, Italië en Nederland. Later dit jaar zal de collectie ook in Frankrijk, Duitsland, Spanje en Zwitserland verkrijgbaar zijn. Uiteindelijk zal de collectie in 50 landen verkrijgbaar zijn. De Europese collectie zal onder meer bestaan uit de Fiesta 1.4 TDCI, de Megane D 5CV, de Focus 1.6 TDCI en de Octavia TDI.

Zowel de uitstoot van koolstofmonoxide als CFKs is bestudeerd om er achter te komen welke voertuigen de criteria voor de collectie zouden halen. Klanten kunnen er op vertrouwen dat alle wagens uit de Green Collection een CO2 uitstoot hebben van gegarandeerd minder dan 140 gram/km en een verbruik van tussen de 4,3 en 6.8 liter per 100 kilometer. De criteria voor de 'Green Collection' voldoen hiermee aan de EU richtlijnen voor 2008 zoals gesteld door de European Automobile Manufacturers Association.

Henk van den Helder, algemeen directeur Hertz Nederland, zegt: We hebben altijd al brandstofefficiënte autos in onze vloot gehad. Nu kiezen we er simpelweg voor om onze klanten altijd de keuze voor een milieuvriendelijk alternatief aan te bieden. Als fabrikanten er naar streven autos te ontwikkelen met een lagere uitstoot, dan zal Hertz zich er op toeleggen meer autos van dit kaliber aan te schaffen zodat klanten optimale keus hebben bij hun boeking.

Hertz zal in de toekomst ook verschillende hybride autos aan zijn Europese vloot toevoegen.
De lancering van de Green Collection in Europa is onderdeel van een mondiaal initiatief van Hertz, dat begin september 2006 is gestart in de VS.

Het huren van een auto uit de Green Collection is uiterst simpel. Klanten kunnen bij hun reservering aangeven dat ze een auto uit de Green Collection willen huren. Dit kan heel eenvoudig door in te loggen op www.hertz.nl of te bellen met 0900-235 43789 (0,15 cpm).

Over Hertz
Hertz is s werelds grootste autoverhuurmaatschappij met meer dan 7.600 corporate vestigingen in meer dan 150 landen en een jaarlijkse vlootaanschaf van meer dan 500.000 voertuigen en 25 miljoen transacties per jaar (1 per seconde!). Hertz is een gevestigde naam in het overzicht van de top 100 meest sterke merknamen ter wereld. Met 40 vestigingen is Hertz ook in Nederland sterk vertegenwoordigd.

www.hertz.com

EINDE PERSBERICHT