FNV beticht CDA van gedraai over no claim

Fnv

FNV-voorzitter Agnes Jongerius vindt dat regeringspartij CDA zich weinig besluitvaardig opstelt als het gaat om de afschaffing van de no claim in de zorgverzekering. Die kritiek spuit zij vanmiddag (dinsdag) op een bijeenkomst van de Zorgverzekeraars Nederland in de Nieuwe Kerk te Den Haag.

Jongerius constateert dat het CDA een draai maakt. De christendemocraten zaten van meet af aan in hun maag met de no claim. Ze willen er ook van af, maar de grote vraag is: wanneer?.

De FNV pleit voor afschaffing per 1 januari 2007. Aanvankelijk zei het CDA af te koersen op afschaffing in 2008. Maar afgelopen vrijdag toen de FNV samen met CNV en ouderenorganisaties Maxime Verhagen een petitie aanbood, rekte de CDA-fractievoorzitter de termijn van afschaffing op naar 'de komende kabinetsperiode'. 'En dan heb je het normaliter over vier jaar', aldus Jongerius.

Volgens Verhagen kan het 'om technische reden' niet anders. Maar de bij de petitieaanbieding ook aanwezige André Rouvoet, fractievoorzitter van de ChristenUnie, meldde dat het wel degelijk mogelijk is. Hij kondigde voor de komende discussie in de Tweede Kamer een motie aan waarin aangedrongen wordt op snelle afschaffing van de no claim.

FNV-voorlichting
Paulus Plas: 020 - 58 16 553

De volledige speech van Agnes Jongerius staat op www.fnv.nl/nieuws