Gemeente Haaren



* In gesprek met d'n burger?

In het kader van de serie huiskamergesprekken, kozen wij er dit jaar voor om via een publicatie op onze gemeentepagina in de Leije alle buurtverenigingen uit onze gemeente uit te nodigen om met ons rond de tafel te gaan om op een informele manier met elkaar te praten over zaken die spelen in onze gemeente.

Tot nu toe hebben vijf buurtverenigingen gebruik gemaakt van de uitnodiging.

De bijeenkomsten zijn heel verschillend. Enkele buurten kozen er voor om met een afvaardiging van het bestuur te komen, anderen nodigden de hele buurt uit voor het gesprek. De bijeenkomsten vonden plaats in het gemeentehuis of bij een van de buurtbewoners thuis.

Wat opvallend hetzelfde was bij alle ontmoetingen is het grote engagement dat ik overal aantref. Mensen zijn betrokken bij hun buurt en betrokken bij de omgeving. Zij willen allemaal graag gezellig prettig wonen en voelen zich medeverantwoordelijk om de dorpse sfeer en gezelligheid ook in hun buurt te behouden.

Onderwerpen die in elk gesprek aan bod komen zijn onder andere speelgelegenheid voor kinderen in de buurt, de verkeersveiligheid, het verenigingsleven, de centrumplannen (Haaren en Helvoirt), overlast, het afval, enz. enz.

Zoals wij in eerdere publicaties al vermeldden, is het mijn bedoeling om vooral te luisteren naar wat mensen te zeggen hebben, om te horen wat er leeft. Als er vragen zijn, geef ik graag uitleg over zaken die in de gemeente spelen.

In alle gevallen gaven de deelnemers aan dat ze de gesprekken heel plezierig vonden. Zo ervaar ik dat ook. Dergelijke informele ontmoetingen dragen bij aan wederzijds begrip en respect.

Buurten die gereageerd hebben op de eerdere uitnodiging hebben we inmiddels allemaal gesproken. Maar wellicht zijn er buurten, verenigingen of vriendengroepen die zich nog niet gemeld hebben en wel belangstelling hebben voor een dergelijke bijeenkomst. Daarom herhaal ik deze uitnodiging graag. Stelt u een gesprek op prijs? Stuur dan een e-mail (h.van.drunen@haaren.nl), briefje of telefoontje (0411 627350) naar Helma van Drunen.

Graag tot ziens,

Frans Ronnes

burgemeester.