Siemens

Persbericht

0609.844

Den Haag, dinsdag 26 september 2006

Siemens renoveert schakelstation Westerlee II van Westland Energie Infrastructuur

Siemens Nederland heeft van Westland Energie Infrastructuur de opdracht gekregen voor de turn-key renovatie van het onderstation Westerlee II in Naaldwijk. Bijzonder aan dit prestigieuze project is dat tijdens de renovatie een mobiele schakelinstallatie de bedrijfsvoering volledig overneemt.

In een gebied waar de focus ligt op het ondersteunen van de tuinbouw, wil Westland Energie een grootscheepse renovatie van haar onderstation laten uitvoeren in twee fases. De eerste fase moet in het najaar van 2007 zijn voltooid, de tweede fase volgt een jaar later. De grote hoeveelheid WKK-projecten vanuit de glastuinbouw maakt de renovatie noodzakelijk. Hierna is het inkoopstation voorbereid op verdere groei. De technische aanpassing behelst het vervangen van de oude 25 kV installatie door een nieuwe zogenoemde Gas Insulated Switchgear (GIS) installatie. Tegelijkertijd wordt het onderstation ook bouwkundig gerenoveerd.

Om de energievoorziening in het Westland te garanderen zet Siemens haar mobiele schakelinstallatie in. Deze bestaat uit een vrachtwagen met daarop een 36kV schakelinstallatie, waarbij de bedrijfsvoering volledig wordt losgekoppeld van het te renoveren onderstation. Naast een verhoogde betrouwbaarheid ten aanzien van de elektriciteitsvoorziening biedt deze aanpak ook grote voordelen als het gaat om de veiligheid van de medewerkers.

Nadere inlichtingen voor de lezer:
Siemens Energy, Transportation & Distribution, Johan Bogerd Tel: (070) 333 1257
E-mail: johan.bogerd@siemens.com

Nadere inlichtingen voor de redactie:
Westland Energie Persvoorlichting,
Bep Nauwels
Tel: (0174) 23 67 54
E-mail: bep.nauwels@westlandenergie.nl
Internet: www.westlandenergie.nl/thema_Westland/Persberichten.aspx

Siemens Persvoorlichting, Bernard H. Bos
Tel: (070) 333 2325
E-mail: bernard.bos@siemens.com
Internet: www.siemens.nl/persinfo