Gemeente Hardenberg

September 2006 - Inloopbijeenkomst park Kotermeerstal

Inloopbijeenkomst park Kotermeerstal

Maandag 25 september 2006

Aansluitend aan de nieuwbouwwijk Kotermeerstal Oost in Dedemsvaart, wil de gemeente Hardenberg een park van circa 15 hectare groot aanleggen. Het definitief ontwerp voor dit park wordt op dinsdag 26 september tussen 16.30 en 19.30 uur tijdens een inloopbijeenkomst gepresenteerd.

De nieuwbouwwijk Kotermeerstal Oost in Dedemsvaart is volop in ontwikkeling. Inmiddels is ook het deel ten zuiden van Mien Ruyslaan bouwrijp gemaakt. Aansluitend wordt een park van circa 15 hectare groot aangelegd. Het park wordt begrensd door de nieuwe woonwijk, de recreatieplas, de Oostwijk en de Van Royenshoofdwijk. Het nieuw aan te leggen park vormt straks een belangrijk recreatief uitloopgebied voor Dedemsvaart. Adviesbureau Oranjewoud heeft inmiddels een definitief ontwerp voor het park uitgewerkt. Dit ontwerp is tot stand gekomen in nauw overleg met diverse belangengroepen en organisaties die waren vertegenwoordigd in een klankbordgroep.

Het definitief ontwerp van het park wordt tijdens een inloopbijeenkomst op dinsdag 26 september, tussen 16.30 en 19.30 uur in De Fontein aan de Hoofdvaart 7 in Dedemsvaart, gepresenteerd. Tijdens de inloopbijeenkomst zijn tekeningen te zien van het park. Hierop is onder andere te zien welke elementen een plek krijgen in het park, zoals water, groen, paden en open ruimtes. Vertegenwoordigers van de gemeente en van het adviesbureau Oranjewoud zijn aanwezig om een toelichting te geven of om vragen te beantwoorden. Belangstellenden zijn van harte welkom de inloopbijeenkomst te bezoeken.

Bij het ontwerp van het park is zoveel mogelijk aansluiting gezocht bij het bestaande landschap, zoals de wijkenstructuur. Zo worden de paden in het park met twee bomenrijen geaccentueerd, in de lengterichting van het park. Naast diverse groenvoorzieningen, wordt ook veel ruimte gereserveerd voor recreatie. Zo zijn een avontuurlijk speelbos en een hondenlosloop-gebied in het ontwerp opgenomen. Ook wordt volgens het ontwerp een uitzichtheuvel aangelegd, wordt de vijver uitgebreid met een ondiep gedeelte en een zandstrand en is de mogelijkheid opgenomen een paviljoen te bouwen. Al met al biedt het park zo veel mogelijkheden om te recreëren.