Opsporing Verzocht

Maandag 25 september 2006 - http://www.opsporingverzocht.nl Presentatie: Anniko van Santen en Frits Sissing
Uitzending: dinsdag 26 september 2006 (+ 21.50 uur / Ned.1)

Moord op 51-jarige Marita Schoenmaekers in Chaam
Gewapende overvallen op geldlopers in Amsterdam
Verkrachting 9-jarig meisje in Wanroij
Diestal van LCD-scherm uit Formido-winkel in Putten Diefstal computers uit Top 1 Toys-winkel in Hoofddorp Poging verkrachting 18-jarige studente in Rotterdam Resultaten uitzending 19 september en eventueel opgeloste zaken

Wanroij: Verkrachting 9-jarig meisje

Hoofddorp: Diefstal spelcomputers

Een 9-jarig meisje is zondag 9 juli met wat andere kinderen aan het spelen bij het water in het recreatiegebied "De Bergen" in het Brabantse Wanroij. Rond 18.00 uur loopt het meisje door het bos naar het huisje waar het gezin die week verblijft. Als ze even daarna terug naar de plas loopt, voelt het meisje ineens dat er een hand tegen haar mond wordt gedrukt. Vrijwel meteen valt ze in slaap, ze is bedwelmd. Enige tijd later komt het meisje bij en raakt in paniek. Ze blijkt te zijn verkracht.

Zaterdagmiddag 09 september hebben een man en een vrouw (vermoedelijk een stelletje) twee spelcomputers gestolen. Dit is gedaan in Hoofddorp in het winkelcentrum Toolenburg bij de winkel Top 1 Toys.

Rotterdam: Poging verkrachting studente Amsterdam: Gewapende overvallen geldlopers

Vrijdagavond 15 september is een 18-jarige studente uit Parijs met haar oom bezig geweest om haar flat in te richten. Aan het eind van de dag haalt het meisje eten bij de Chinees om de hoek. Als ze terugloopt wordt ze door een man lastiggevallen. Hij blijft haar volgen en gaat mee de hal van de flat in. Daar duwt de man haar tegen de muur, gooit haar op de grond, stompt en slaat haar en trekt haar broek uit. De studente is zo slim om meteen haar telefoon te pakken. Het lukt haar om haar oom te bellen en om hulp te roepen. Zodra haar oom beneden is, maakt de dader zich uit de voeten.

Zaterdag 19 en woensdag 23 augustus zijn twee geldlopers overvallen die in Amsterdam in twee filialen van Albert Heijn een geldautomaat komen bijvullen. De politie sluit niet uit dat het hierbij om dezelfde daders gaat. Mogelijk dat deze daders ook betrokken zijn bij een overval op twee geldlopers in een Bruna winkel aan het Belgiëplein op dinsdag 29 augustus.

Chaam: Moord op 51-jarige vrouw
Putten: Diefstal LCD-scherm
Twee 15-jarige jongens vinden zaterdagavond 26 augustus het lichaam van een dode vrouw in een maïsveld bij het Brabantse Chaam (een buurgemeente van Baarle-Nassau). Het blijkt de 51-jarige Marita Schoenmaekers uit het Belgische Turnhout te zijn.

Donderdagochtend 18 mei werd bij het Formido filiaal in Putten door een man een LCD-scherm gestolen. De man was in aanwezigheid van een vrouw met een kinderwagen. Mogelijk werd het LCD-scherm de winkel uitgereden met deze kinderwagen.