Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Beverwijk, 25 september 2006

Staatssecretaris Van Gennip slaat eerste paal voor Chinatown op Beverwijkse Bazaar

Chinatown Beverwijk wordt grootste van Europa

Op 26 september aanstaande om circa 17.45 uur zal de Staatssecretaris van Economische Zaken, mevrouw Karien van Gennip, de eerste paal slaan voor de bouw van een grote Chinese markt op het terrein van De Bazaar in Beverwijk. Hierbij zullen zo'n 500 Chinese ondernemers, investeerders en bestuurders van Chinese verenigingen en Chinese Businessclubs aanwezig zijn. Ook de Chinese ambassade is vertegenwoordigd. De feestelijkheden zullen geheel in Chinese stijl plaatsvinden met Chinese simultaanvertaling en Chinese culinaire verrassingen. Uiteraard ontbreekt ook het vuurwerk niet.

De Bazaar is al 26 jaar dé internationale ontmoetingsplaats voor handel en culturen. Wekelijks bezoeken meer dan 60.000 mensen De Bazaar met haar 3.000 winkels. In de afgelopen 26 jaar heeft de kleurrijke Bazaar meer dan 50 miljoen bezoekers mogen ontvangen voor hun mazzzull & vermaak.

Om het veelzijdige en internationale beeld van De Bazaar verder uit te bouwen is het plan ontwikkeld om De Bazaar te verrijken met een Chinatown. Met deze uitbreiding versterkt De Bazaar haar positie als grootste overdekte markt van Europa en zet zij nog meer kracht bij aan het veelzijdige en multiculturele aanbod.

De plannen om Chinese ondernemers zowel uit Nederland als heel Europa de gelegenheid te bieden bedrijven op te zetten en te participeren in Chinatown Beverwijk zijn met zeer veel enthousiasme ontvangen.

Staatssecretaris Van Gennip slaat op dinsdag 26 september a.s. de eerste paal voor fase één van 14.000m². Inmiddels is 70% van de beschikbare ruimte verhuurd. Chinatown Beverwijk gaat in de lente 2007 open voor het publiek.

De Bazaar, die nu alleen nog geopend is op zaterdag en zondag, zal in 2007 gefaseerd haar openstelling uitbreiden tot de gehele week van 11.00 uur tot laat. Dat is ook het moment waarop middels de bouw van de 2e fase Chinatown Beverwijk uitgebreid wordt tot 60.000 vierkante meter handel en horeca.

Uitnodiging voor de pers

Wij nodigen u van harte uit om bij het slaan van de eerste paal aanwezig te zijn.

Aanvang: 17.45 uur

Locatie: Buitenlanden 10, Beverwijk

Voor vragen:

De Bazaar

Ruud de Corte (algemeen directeur) via

management assistente Susan Denneman, 0251 - 262649