Nederlandse Islamitische Omroep

Onderwerpen NIO radio: Het andere geluid

26 september 2006, 22.00 tot 23.00 uur, Radio 5

Deze week in "het Andere Geluid' een onderwerp waar men nooit over uitgesproken lijkt: het islamitisch feminisme. Dirk Verhofstadt bracht vorige week een boek uit over dit onderwerp, getiteld 'de Derde Feministische Golf. Hij interviewt zes vrouwen die ieder hun eigen kijk hebben op islamitisch feminisme.

Zijn keuze van vrouwen is opvallend: zo is zijn lichtend voorbeeld van islamitisch feminisme Ayaan Hirshi Ali. Zij pleit, zoals bekend, voor verwerping van de heilige teksten en tegen de patriarchale overheersing in de islamitische wereld. De manier waarop zij dit doet is op zijn zachtst gezegd nogal omstreden en NIO-radio gaat er een stevige discussie over voeren vanuit verschillende invalshoeken.

Te gast hebben wij: de schrijver zelf, één van de geïnterviewde vrouwen Nahed Selim, journaliste en islamologe Hatice Kursun en Marianne Vorthoren van SPIOR.


----------
Op Radio 5 is de NIO elke dinsdag te beluisteren van 22.00 tot 23.00 uur met het programma "Het andere geluid". Elke zaterdag is de NIO te beluisteren van 19:30 tot 20:10 uur op Radio 5 met het programma "De Horizon".

Voor de redactie:
Nadere informatie bij de redactie van de NIO, te bereiken tijdens kantooruren via 035-6772727, of redactie@islamitischeomroep.nl Postbus 336, 1200AH Hilversum
Of kijk op de vernieuwde website: www.nioweb.nl