Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Den Haag, 25 september 2006

Lokale media samen tijdens Dag van de Haagse Ontmoeting

Op dinsdag 26 september 2006 vindt de Dag van de Haagse Ontmoeting plaats. Tijdens deze dag vinden in de hele stad vele activiteiten plaats waarin de ontmoeting centraal staat. Uniek dit jaar is dat Haagse mediamakers elkaar ontmoeten tijdens 'de Haagse Mediaontmoeting'.

In Den Haag zijn diverse lokale radio- en televisiemakers actief met het maken van programma's. Deze programma's worden veelal uitgezonden via de kanalen van Stadsomroep Den Haag. Voor deze gelegenheid werken een tiental programmamakers samen bij het tot stand komen van een radio en televisieprogramma in het kader van de Dag van de Haagse Ontmoeting.

Live radioprogramma via Den Haag FM 92.0
Vanuit de studio in winkelgebied Haagsche Bluf presenteert Paul Waayers een live radioprogramma van 14.00 uur tot 19.00 uur op Den Haag FM 92.0. Verschillende reporters gaan op pad en doen verslag van de activiteiten die in de stadsdelen plaats vinden. De reportages worden afgewisseld met muziek uit verschillende culturen. In het terugkerende item "onderweg met de wethouder', wordt Wethouder Baldewsingh gevolgd tijdens zijn rondreis langs de diverse activiteiten.

TV-uitzending via Den Haag TV
Naast de radiomakers zijn er ook televisiemakers actief tijdens de Dag van de Haagse Ontmoeting. Op diverse locaties maken ze reportages. Van het beeldmateriaal wordt een gezamenlijk programma gemaakt dat half oktober wordt uitgezonden via Den Haag TV.

'De Haagse Mediaontmoeting' wordt georganiseerd door Brenda Flapper en Esther Visser van Stichting BOOG en freelance radiomaker en journalist Paul Waayers in samenwerking met Stadsomroep Den Haag. Dit project is een initiatief van Gemeente Den Haag en wordt ondersteund door Fonds 1818.

Stadsomroep Den Haag is verantwoordelijk voor Den Haag FM 92.0, de kabelkanalen Den Haag FM 95.9 en 106.8, Den Haag TV en het radiostation voor jongeren FunX.

/////