GroenLinks

Kabinet zet vijftig stappen achteruit

26 september 2006

Hoe staat het land er voor na ruim vier jaar Balkenende? In de publicatie 'Vijftig stappen achteruit met Balkenende' heeft GroenLinks de cijfers op een rijtje gezet.

De regering zelf glimt van tevredenheid. Prinsjesdag werd veranderd in een PR-dag om de zegeningen van de regering aan de man te brengen. Daar wordt zelfs een welwillende partij als GroenLinks nieuwsgierig van. Het had ons toch op moeten vallen als het allemaal zo geweldig gaat?

De claims van het kabinet zijn groot. Ze moeten ook wel, want er zijn in 2002 grote woorden gebruikt. Het beleid van de afgelopen jaren ontstond uit een een-tweetje tussen Fortuyn en Balkenende. Waar Fortuyn in zijn boek sprak over de `puinhopen van Paars', had Balkenende het over `de wederopbouw na Paars'. Zijn die grote woorden waargemaakt?

Om die vraag te beantwoorden, hebben wij de cijfers er eens bij gepakt. Het gaat in deze publicatie even niet over meningen, maar over feiten. GroenLinks heeft de belangrijkste maatschappelijke ontwikkelingen sinds 2002 op een rijtje gezet. Heeft ons land goede stappen richting de toekomst gezet? Zijn er puinhopen veranderd in mooie wederopbouw? Helaas. Wij hadden het graag anders gezien, maar ons land heeft onder Balkenende vijftig stappen achteruit gezet.

De publicatie 'Vijftig stappen achteruit met Balkenende' is hier te vinden.

Femke Halsema

«

Word lid!