EVO, Ondernemersorganisatie voor logistiek en transport
http://www.evo.nl

26-09-2006 - EVO: vervoerder heeft andere verzekeringen nodig

verzekeringen nodig

Volgend jaar mag ook de eigen vervoerder voor derden vervoeren met een bestelauto. Een transportvergunning is daarvoor niet meer nodig. Het kabinet heeft ingestemd met een wetsvoorstel dat dit regelt. De vervoerder moet dan wel zijn verzekeringen goed regelen. Vooral de autoverzekering en de aansprakelijkheidsverzekering als vervoerder.

Een vervoerder is wettelijk aansprakelijk voor schade aan de goederen tijdens het vervoer. Bij vervoer met een besteller is de aansprakelijkheid beperkt tot zoân 20 duizend euro. Deze aansprakelijkheid is op de huidige verzekeringspolis niet meeverzekerd. Dat komt door de âopzichtclausuleâ, die schade tijdens het vervoer uitsluit. Daarom is een speciale
vervoerdersaansprakelijkheidsverzekering (VVA-verzekering) nodig. Liefst een verzekering die ook geldt tijdens opslag van de goederen.

Voor haar leden heeft EVO heeft samen met de Boelaars & Lambert groep een uitgebreide VVA -verzekering ontwikkeld.

Verder zal men zijn autoverzekering moeten aanpassen. Deze premie en voorwaarden van deze verzekering zijn gebaseerd op eigen vervoer. De verzekering is niet geldig tijdens het vervoer voor derden.