Gemeente Hardenberg

September 2006 - Hardenberg vraagt inwoners naar mening

Hardenberg vraagt inwoners naar mening

Persbericht, 26 september 2006

De gemeente Hardenberg wil graag weten hoe haar inwoners denken over hun woonomgeving, wat zij vinden van de gemeentelijke regels en hoe zij denken over de dienstverlening van de gemeente aan het loket. De gemeente vindt het belangrijk inwoners te betrekken bij besluitvorming en wil daarbij graag rekening houden met de mening van haar inwoners. Het gemeentebestuur heeft daarom besloten deel te nemen aan het onderzoek de staat van de gemeente onder 1200 inwoners.

Om er achter te komen wat het oordeel van inwoners over de gemeente is wordt aan 1.200 willekeurig gekozen inwoners een brief verzonden met een vragenlijst over de gemeente Hardenberg. Daarnaast wordt bezoekers aan het gemeentehuis naar hun mening gevraagd over de dienstverlening aan de loketten.

De gemeente neemt het onderzoek serieus en wil daarom vragen aan iedereen die een brief ontvangt of aan het loket komt deel te nemen aan het onderzoek. In de vragenlijst wordt een oordeel gevraagd over een aantal aspecten van de gemeente. Als een groot aantal inwoners dit doet, kan de gemeente op hoofdlijnen de staat van de gemeente aangeven.

De vragenlijst De Staat van de Gemeente wordt ook in een aantal andere gemeenten
aan burgers voorgelegd, zodat de gemeente Hardenberg haar prestaties als gemeente kan vergelijken met de andere gemeenten.