Politie Haaglanden

Persberichten 26 september

Haaglanden, 26-09-2006

Overval woning

Den Haag - Twee mannen hebben maandagavond 25 september geprobeerd een 42-jarige Hagenaar en zijn 39-jarige vriendin in hun woning aan de Meppelweg te overvallen. De aangever zat omstreeks 18.50 uur in zijn woning op de computer te werken toen hij een geluid hoorde. Toen de aangever omkeek, zag hij een man in zijn woonkamer staan en een twee man op zijn balkon. De overvaller bedreigde de aangever met een vuurwapen, maar die bedacht zich geen moment en werkte de beide overvallers samen met zijn vriendin de woning uit. De aangever duwde beide mannen van zijn balkon en gooide tuinmeubilair achter hen aan. Korte tijd later zagen agenten een man over de Landzijde lopen die voldeed aan het opgegeven signalement. Deze man werd aangehouden. De recherche van Bureau Beresteinlaan is op zoek naar getuigen van deze overval. Zij kunnen bellen met 0900-8844.

Diefstal met geweld

Den Haag - Een 31-jarige Hagenaar is maandagochtend 25 september in een witgoedzaak aan de Grote Marktstraat op heterdaad betrapt toen hij een digitale camera weg wilde nemen. De beveiligingsmedewerker zag dat de verdachte de camera wegnam en waarschuwde zijn collega en de bedrijfsleider. Nadat de verdachte de winkel wilde verlaten, probeerden de 24-jarige beveiligingsmedewerker en de 42-jarige bedrijfsleider de verdachte te overmeesteren. De verdachte pakte een vuurwapen uit zijn zak en dreigde daarmee. De bedrijfsleider pakte vervolgens het wapen af en kon de verdachte overmeesteren. Tijdens deze handeling raakte de bedrijfsleider gewond aan zijn pols.

Arbeidsongeval

Den Haag - Een medewerker van een bouwbedrijf is maandagmiddag 25 september tijdens het middaguur zwaargewond geraakt nadat hij op de Wagenstraat van een ladder viel. Het slachtoffer was bezig met renovatiewerkzaamheden toen hij viel. Hij raakte gewond aan zijn hoofd. Artsen van de traumahelikopter stabiliseerden het slachtoffer waarna hij naar het Westeinde ziekenhuis werd vervoerd. Het slachtoffer is opgenomen en verkeert niet in levensgevaar.

Maximumsnelheid met 91 km overschreden

Leidschendam Een 43-jarige automobilist uit Prinsenbeek reed maandag 25 september om 18.40 uur op het Wilsveen met een snelheid van 151 km per uur. De maximumsnelheid is er 60 km/uur. Agenten lieten de bestuurder stoppen. Zijn rijbewijs moest hij inleveren.

Kat neergeschoten

Wateringen Een 32-jarige vrouw uit Wateringen vond haar kat zondagavond nabij haar woning in de Van Gochstraat gewond aan de schouder. Uit onderzoek van de dierenarts bleek dat de kat met een luchtbuks was neergeschoten. Het kogeltje moest operatief worden verwijderd. Eerder dit jaar werd er in dezelfde straat ook al een kat met een buks neergeschoten. De politie stelt een onderzoek in.

Man onder stalen balk

Pijnacker Een 57-jarige man uit Sliedrecht is maandag 25 september om 11.45 uur gewond geraakt bij een arbeidsongeval op een bouwterrein aan de Hesselt van Dinterlaan. De bouwvakker kreeg een stalen balk op zich. De man is met rugletsel overgebracht naar het ziekenhuis. De Arbeidsinspectie stelt een onderzoek in.

Vrouw op scooter aangereden

Leidschendam Een 16-jarige vrouw uit Zoetermeer is maandag 25 september om 8.15 uur gewond geraakt bij een aanrijding op de kruising van de Doctor van Noortstraat en het Oosteinde. Een 57-jarige automobiliste uit Leiden verleende geen voorrang aan de Zoetermeerse, die op een scooter reed. De vrouw werd licht gewond naar het ziekenhuis vervoerd.

Man slingerend over straat

Den Haag Dinsdag 26 september omstreeks 02.00 uur is op het Finnenburg een 35-jarige man aangehouden voor het rijden onder invloed. De man dronk zijn biertje tijdens het rijden op zijn fiets, waardoor hij over de weg slingerde. Na aanhouding en controle wees een blaastest 475 ugl uit. De man kreeg een proces verbaal en moest als gevolg van een rijverbod van vier uur, de weg naar huis te voet vervolgen.

Fietsers gecontroleerd

Den Haag Maandag 25 september tussen 21.15 uur en 23.00 uur zijn op de Theresiastraat fietsers gecontroleerd op het voeren van fietsverlichting. In totaal bleken 24 fietsers geen fietsverlichting te hebben en zij kregen hiervoor een beschikking.

Snelheidscontrole: 4 rijbewijzen ingenomen

Den Haag Maandag 25 september vond tussen 18.30 uur en 24.00 uur op de Professor B.M. Teldersweg een snelheidscontrole plaats, waarbij in totaal 780 passerende voertuigen zijn gecontroleerd. Er zijn 23 processen-verbaal uitgereikt en vier rijbewijzen ingevorderd omdat de betreffende bestuurders meer dan 100 km per uur reden waar maximaal 50 km per uur is toegestaan.