Docenten CKV krijgen korting op busvervoer met Connexxion

Stichting cjp

CJP en Connexxion werken samen aan goedkope vervoersalternatieven voor scholen

Docenten CKV (Culturele Kunstzinnige Vorming) krijgen met ingang van het nieuwe schooljaar 10% korting op het huren van een bus als men culturele activiteiten onderneemt. Deze korting komt voort uit de sponsorovereenkomst dat CJP met Connexxion heeft gesloten. Met deze kortingsregeling van CJP kunnen scholen gemakkelijker musea en theaters bezoeken die wat verder af gelegen zijn.

Jongeren krijgen van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap cultuurvouchers die zij kunnen uitgeven bij culturele instellingen. Een aantal scholen wordt bij het besteden van de cultuurvouchers gehinderd door hoge vervoerskosten. CJP is met Connexxion een sponsorovereenkomst aangegaan zodat vervoer aan scholen goedkoop kan worden aangeboden.

Naast korting op busvervoer, stelt Connexxion mediaruimte aan CJP beschikbaar. Ook wordt gekeken naar speciale vervoersacties voor jongeren rondom grote culturele evenementen.

'We zien aan de ene kant veel enthousiasme voor het vak CKV op school bij zowel de leerlingen als docenten, maar tegelijkertijd zijn er een aantal drempels zoals vervoer van en naar culturele instellingen, waar scholen tegen aan lopen. Als CJP zien we het als onze taak om bezoek aan culturele instellingen op allerlei wijzen te faciliteren, vandaar dat we met Connexxion tot samenwerking zijn gekomen', aldus Walter Groenen, directeur van CJP.

'Als Connexxion brengen we dagelijks duizenden jongeren naar school en naar huis. We vinden het dan ook logisch om vanuit onze maatschappelijke verantwoordelijkheid jongeren de mogelijkheid te geven om naar festivals, theaters en musea te reizen. Door onze samenwerking met CJP kunnen we dat op een goede wijze invullen', aldus Peter Korstenhorst, voorzitter van de Groepsdirectie van Connexxion.


---