Gemeente Geldermalsen

Persbericht RBT: Regionale samenwerking groot succes op 50 Plus Beurs

Rivierenland, 25 september 2006 De samenwerking tussen toeristische ondernemers en het Regionaal Bureau voor Toerisme (RBT) Rivierenland was een groot succes tijdens de 50 Plus Beurs in de Jaarbeurs in Utrecht. In een opvallende stand van 36m2 liet Rivierenland zich van haar beste kant zien aan de bij.na 90.000 geïnteresseerde bezoekers van de beurs.

Opvallende stand
Met tien grote fruitkratten die fungeerden als balie voor de deelnemende ondernemers, vers geplukte appels en aardbeien in kleinere fruitkratjes, een fiets met een goed gevulde picknickmand en de demonstratie boerengolf, had de stand een echt streekeigen karakter. Door de middenpilaar, met zes meter hoge sfeerbeelden, viel de stand al van verre goed op en was dan ook continue druk bezocht.

Eigen verhaal
Het was goed om te zien dat elke ondernemer binnen de stand heel duidelijk zijn eigen verhaal kon vertellen en tegelijkertijd profiteerde van de sterkte van de deelname onder één vlag Rivierenland, aldus Richard de Bruin, directeur van RBT Rivierenland. Emile Kaiser van Platform Promotie Bommelerwaard kan dit beamen. Rederij Leerdam stond op een gegeven moment zelfs Camping het Meulenhuis te promoten en natuurlijk ook andersom. Het concept van de stand is Emile Kaiser erg goed bevallen en er zijn veel bezoekers naar huis gegaan met een ter plaatse op maat gemaakt arrangement in de Bommelerwaard. Kleinkinderen zijn het sleutelwoord, heb ik ontdekt.

Aanstekelijk
Volgend jaar wordt de 15de jubileumeditie van de 50 Plus Beurs gehouden van 19 tot en met 23 september. Richard de Bruin verwacht minstens zo groot te kunnen uitpakken als dit jaar. Ik heb zo veel enthousiasme geproefd op de stand dat ik ervan uitga dat het aanstekelijk gaat werken in de regio.

Deelnemers
Naast het Platform Promotie Bommelerwaard namen ook deel Camping de Loswal, Ondernemersvereniging De Gouden Ham, Landgoed Marienwaerdt, De Betuwse Stromen Resort Rivierendal, Vrijetijdspark De Rotonde en Buren Oranjestad.

Zie ook www.rivierenland.nl .