Politie Groningen

Dinsdag 26 september 2006

Vandaag zijn er 6 persberichten

Provincie Groningen, 26-09-2006

Tripscompagnie: man gewond na val van hooiwagen

Een 60-jarige man uit Tripscompagnie is maandagavond op de Tripscompagniesterweg gewond geraakt bij een ongeval. De man was samen met zijn vrouw bezig met het stapelen van hooipakken. De man verloor vermoedelijk zijn evenwicht, doordat de hooiwagen door een kuil reed. Hij viel van de wagen en belandde op zijn hoofd en arm op de grond. Het slachtoffer werd met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis gebracht.
Provincie Groningen: snelheidscontroles

De politie heeft maandag op diverse plaatsen een snelheidscontrole gehouden.

Leens, Provincialeweg N361: aantal geregistreerde voertuigen: 555, aantal overtredingen: 25, hoogst gemeten snelheid: onbekend, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.

Ten Post, Provincialeweg N360: aantal geregistreerde voertuigen: 688, aantal overtredingen: 36, hoogst gemeten snelheid: 122 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.

Vlagtwedde, Weenderstraat (N976): aantal geregistreerde voertuigen: 216, aantal overtredingen: 12, hoogst gemeten snelheid: 100 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.

Stadskanaal, Provincialeweg N366: aantal geregistreerde voertuigen: 2000, aantal overtredingen: 25, hoogst gemeten snelheid: 95 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Musselkanaal, Provincialeweg N366: aantal geregistreerde voertuigen: 1500, aantal overtredingen: 80, hoogst gemeten snelheid: 145 km/uur, maximum toegestane snelheid: 100 km/uur.

Harkstede, Hoofdweg (N986): aantal geregistreerde voertuigen: 230, aantal overtredingen: 46, hoogst gemeten snelheid: 114 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.

Groningen: bromfietscontrole

Bij een bromfietscontrole op de Ulgersmaweg heeft de politie maandagochtend vijftien bekeuringen uitgedeeld. De politie controleerde in totaal 46 snor- en bromfietsen. Vijftien bestuurders reden te hard, terwijl een bromfietser een gladde band had.

Groningen: Stadjer gewond door terugverend matras

Een 55-jarige man uit Groningen is maandagmiddag in de Electronstraat gewond geraakt bij een bedrijfsongeval. De Stadjer, een medewerker van een woningbouwvereniging, gooide samen met een collega een matras in een afvalcontainer. De matras veerde terug, waardoor de man werd geraakt. Hij viel vervolgens twee meter naar beneden. Het slachtoffer werd met rugletsel naar het ziekenhuis gebracht. Bij het incident werd ook de traumaheli ingezet.

Groningen: Franse vrachtwagenchauffeur op de bon

De politie heeft maandagmiddag op de Julianaweg een 46-jarige man uit Farciennes (F) bekeurd. De Fransman werd in zijn vrachtautocombinatie gecontroleerd op de arbeidstijdenwet. Tijdens de controle werd geconstateerd dat de verdachte niet in het bezit was van een digitale tachograaf. De chauffeur kreeg vervolgens een bestuurlijke boete van 2200 euro opgelegd. Ook werd zijn vervoersvergunning afgenomen. Na betaling van de boete kon de Fransman in de avonduren zijn weg vervolgen.

Groningen: getuigen houden agressieve winkeldief aan

Een 31-jarige Stadjer is maandagmorgen op de Beren ingerekend voor diefstal met geweld. Omstreeks 8.35 uur kreeg de politie een melding van een gewapende overval bij een boekenwinkel. De eigenaar, een 51-jarige Stadjer, was bezig om goederen buiten te zetten. Op dat moment hoorde hij een geluid uit een kantoortje achter de winkel komen. Hij trof vervolgens een man in de kantoorruimte aan. De verdachte was in het bezit van een zak met sigaretten. De eigenaar sloot de man op in zijn kantoor, maar wist de verdachte de deur open te krijgen. Hierop ontstond een worsteling. De winkeldief greep vervolgens naar een mes en bedreigde de eigenaar hiermee. Vervolgens ging de Stadjer er vandoor. De eigenaar zette de achtervolging samen met twee omstanders in. Zij hielden de winkeldief aan en droegen hem over aan de politie. De man is ingesloten en de politie stelt een nader onderzoek in.