Nuon

PERSBERICHT

Amsterdam, 26 september 2006

Nuon benoemt Marcel Bongers tot directeur Internal Audit

Amsterdam, 26 september 2006 - De Raad van Bestuur van Nuon heeft per 1 oktober 2006 Marcel Bongers (50) benoemd tot directeur Internal Audit.

Marcel Bongers heeft 23 jaar audit-ervaring in de accountancy en het bankwezen. Na zijn studie bedrijfseconomie met informatica aan de VU begon hij zijn loopbaan bij de accountantsdienst van ABN AMRO. Vervolgens maakte hij de overstap naar Credit Lyonnais als hoofd IT Audit. Sinds 1996 is Bongers werkzaam als directeur Internal Audit bij KAS BANK NV.

Bongers speelt een actieve rol binnen zijn vakgebied. Zo neemt hij deel aan (consultatie)commissies van ondermeer DNB, het Ministerie van Financiën, Euronext en het NIVRA.

Marcel Bongers volgt Piet Vrolijk op, die de onderneming in januari 2006 verliet. In de tussentijd is de functie van directeur Internal Audit op interim-basis vervuld door Herman Baars. In zijn nieuwe functie rapporteert Bongers aan Ludo van Halderen, voorzitter van de Raad van Bestuur van Nuon.

Over Nuon
Nuon is een toonaangevende energieonderneming, die met elektriciteit, gas, warmte en aanvullende diensten klanten bedient in Nederland, België en Duitsland.

De onderneming is actief in productie, handel, transport en levering van (duurzame) energie. Nuon streeft naar evenwichtige groei voor alle belanghebbenden: aandeelhouders, medewerkers, klanten, milieu en maatschappij. De netto-omzet in 2005 bedraagt EUR 5,0 miljard. Het aantal medewerkers per eind 2005 bedraagt 9.665 FTE's. De grootste aandeelhouders van Nuon zijn de provincies Gelderland, Noord-Holland, de gemeente Amsterdam en BV Houdstermaatschappij Falcon waarvan de aandelen worden gehouden door de provincie Fryslân.