Gemeente Weert

26 september 2006

REUZENRAD INSTABIEL ALS GEVOLG VAN BREUK WATERLEIDING

Aan de Dries in Weert - een van de 7 kermisterreinen - is dinsdagochtend 26 september om circa 6.15 uur een breuk ontstaan in de hoofdwaterleiding nabij het op dat terrein opgestelde reuzenrad. Aangezien er gevaar ontstond voor instabiliteit van deze, circa 40 meter hoge, kermisattractie is kort overwogen ongeveer 25 in de buurt gelegen woningen te ontruimen. Toen om circa 7.30 uur de waterleiding was afgesloten werd besloten dat niet te doen. Technici beoordeelden de ondergrond ter plaatse voorlopig als stabiel.

De gemeente zal vandaag in samenspraak met de exploitant van het reuzenrad de attractie voortdurend blijven controleren op instabiliteit. De burgemeester heeft in elk geval bevolen het reuzenrad tot nader order niet te gebruiken. Ten gevolge van het afsluiten van de waterleiding in de buurt heeft de gemeente de betreffende bewoners opvangruimte geboden in de niet ver van het kermisterrein gelegen sporthal Moesel (aangrenzende Micro Bar), aan de Nassaulaan 5 in Weert. Daar zijn sanitaire en andersoortige voorzieningen geregeld. De werkzaamheden aan de waterleiding zullen naar verwachting een dag duren.

In de buurt van het kermisterrein worden voor de bewoners uit de omgeving sanitaire voorzieningen gerealiseerd, alsook tap-punten voor drinkwater.

Brand
Kort voor de waterleidingbreuk ontstond er om circa 5.45 uur brand in een gokautomatenhal op hetzelfde kermisterrein aan de Dries. De brand in deze attractie had de brandweer snel onder controle. De brandweer was dus ter plaatse toen de breuk in de waterleiding werd ontdekt en kon dus snel maatregelen nemen.

Kermis Dries blijft open
De kermis aan de Dries zal om 13.00 uur gewoon open gaan. De overige attracties op het plein blijven in gebruik.


-------------
Noot voor de media,