Politieberichten Lekstroom, 10.10 uur

Utrecht, 26-09-2006

Aanrijding

NIEUWEGEIN Op maandagmiddag 25 september kwamen een bromfietser en fietsster met elkaar in botsing.

Rond 14.25 uur reed een 48-jarige fietsster uit Nieuwegein over het fietspad van de A.C. Verhoefweg vanuit de richting van de Symfonielaan in de richting van de Taludweg. Uit tegenovergestelde richting kwam een 55-jarige bromfietser uit Nieuwegein. Vermoedelijk doordat de bromfietser niet genoeg rechts hield, kwamen beiden met elkaar in botsing. De fietsster liep een gebroken vinger en diverse kneuzingen op, de bromfietser een hoofdwond en verwondingen aan zijn handen. Beiden werden voor behandeling per ambulance naar het Sint Antoniusziekenhuis in Nieuwegein gebracht.

Verkeerscontrole

NIEUWEGEIN De politie heeft op maandagochtend 25 september van 09.30 uur tot 11.30 uur een verkeerscontrole op de Binnenwal gehouden.

Zes automobilisten kregen een bekeuring van 75 voor het niet dragen van de autogordel en vier een bekeuring van 130 voor het negeren van het rode verkeerslicht.

Bromfietsster gewond

HOUTEN Op maandag 25 september raakte een meisje gewond toen zij met haar bromfiets ten val kwam.

Rond 23.00 uur reed een 17-jarige meisje uit Utrecht met haar bromfiets over het Onderdoor. Toen zij moest remmen, begon haar stuur te schudden en vervolgens ging zij onderuit. Door de val liep zij letsel op aan meerdere plaatsen op haar lichaam en raakte kort buiten bewustzijn.

Zij werd per ambulance naar het UMC overgebracht. De bromfiets is voor nader technisch onderzoek ingenomen.

Verkeerscontrole

NIEUWEGEIN Op maandagmiddag 25 september heeft de politie op diverse plaatsen op het gebruik van de autogordel gecontroleerd.

Op de Batauweg droegen vier automobilisten geen gordel, op de Binnenwal drie en op de Schakelstede twee. Allen kregen een bekeuring van 75.