Politieberichten stad Utrecht, 10.05 uur

Utrecht, 26-09-2006

Aangehouden voor hinderlijk gedrag

UTRECHT De politie heeft in de nacht van maandag 25 op dinsdag 26 september een man aangehouden omdat hij zich niet kon legitimeren en zich hinderlijk gedroeg.

Omstreeks 00.45 uur surveilleerde een motoragent over de Jagerskade en zag dat een bestuurder een geslotenverklaring negeerde ter hoogte van het Zandpad. De motoragent sprak de bestuurder aan. De man had snel zijn auto geparkeerd en was met twee passagiers uitgestapt. Toen de agent de mannen aansprak, had niemand in de auto gereden en wisten de mannen ook niet hoe de auto daar kwam te staan.

De agent besloot de mannen te controleren en vroeg naar hun identiteitspapieren. Na veel tegenwerking kreeg de agent twee van de drie legitimatiebewijzen. De derde man een 20 jarige man uit Utrecht bleef weigeren en ging zich steeds irritanter gedragen. Uiteindelijk werd de man door de agent aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Fietsendief aangehouden

UTRECHT Maandagavond heeft de politie een 43-jarige man uit Utrecht aangehouden op verdenking van fietsendiefstal.

De politie kreeg omstreeks 21.45 uur een melding dat een man zich verdacht gedroeg en met een fiets over zijn schouder liep in de omgeving van de Plompetorengracht. Ter hoogte van het Lucasbolwerk zagen agenten de man rijden op een snorfiets met een fiets over zijn schouder. De man kreeg een stopteken, dat hij negeerde. Direct daarop gooide hij de fiets neer en ging er vandoor op zijn snorfiets. De agenten raakten de verdachte kwijt.

Enige tijd later zagen agenten een man op een snorfiets over de Wickenburglaan rijden. De man voldeed volledig aan het signalement. Op het moment dat de verdachte de politie zag, probeerde hij weer te vluchten. Deze keer konden de agenten na een korte achtervolging de man aanhouden in de bosschages tussen de Wickenburglaan en de Waterlinieweg. Hij werd voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Medicijnen vermist

UTRECHT Een bewoner van Overvecht is maandag omstreeks 17.00 uur medicijnen verloren die bij inname gevaarlijk kunnen zijn voor kinderen. Het gaat om het kalmerende middel Seresta, in een verpakking van 28 stuks, afkomstig van apotheek Overkapel. De medicijnen zijn waarschijnlijk verloren tussen de Euterpedreef en de Vulcanusdreef. De politie waarschuwt de eventuele vinder(s) de medicijnen niet in te nemen en verzoekt deze af te geven bij het dichtstbijzijnde politiebureau.

Dronken bromfietser

UTRECHT Een 28-jarige man uit IJsselstein is maandag aangehouden omdat hij onder invloed van alcohol op een bromfiets reed.

Omstreeks 19.00 uur zagen surveillerende agenten de man op de Korte Lauwerstraat zonder helm rijden en lieten hem stoppen. Omdat hij naar alcohol rook moest hij blazen en vervolgens een ademtest op het politiebureau doen. De man gaf zich echter niet zomaar gewonnen en verzette zich zodanig, dat hij geboeid moest worden afgevoerd.

De ademanalyse wees uit dat hij een alcoholgehalte had van 445 ug/l. De man kreeg een rijverbod van vier uur en een proces-verbaal.

Onder invloed op een tractor

UTRECHT De bestuurder van een tractor, een 52-jarige man uit Bilthoven, is maandag betrapt op rijden onder invloed. Bij een alcoholcontrole op de Laan van Maarschalkerweerd moest de man omstreeks 17.00 uur blazen. Daaruit bleek dat hij te veel op had. De ademanalyse op het politiebureau wees uit dat hij een alcoholgehalte had van 680 ug/l. De man kreeg een rijverbod van acht uur. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Vrouw fietst tegen autoportier

UTRECHT Een 28-jarige fietsster uit Utrecht is maandag gewond geraakt toen zij op de Bilstraat tegen een autoportier reed dat vlak voor haar werd geopend. De vrouw viel na de aanrijding met haar hoofd op de straat. Daarbij liep zij een hoofdwond op en een zwaargekneusde arm. Een ambulance heeft haar naar het ziekenhuis gebracht. Volgens een getuige had de automobilist, een 29-jarige Utrechter, zijn auto net geparkeerd.

Doorgereden na aanrijding

UTRECHT Een 19-jarige Utrechter is maandag met zijn snorfiets onderuit gegaan nadat hij door twee vrouwen of meisjes op een scooter was aangereden. Het ongeval vond plaats op de Marnixbrug, tussen 08.00 en 09.30 uur.

De dames stopten aanvankelijk, boden hun excuses aan en zetten zijn snorfiets op de stoep. Vervolgens stapten zij weer op de scooter en reden weg. Ambulancepersoneel heeft het slachtoffer onderzocht en raadde hem aan zich voor behandeling bij de spoedeisende hulp te melden. Daar bleek dat hij kneuzingen en schaafwonden had opgelopen. De snorfiets raakte beschadigd.

De politie is op zoek naar de twee opzittenden van de scooter en verzoekt hen zich te melden bij de politie van het district Utrecht noord: 0900 88 44. Ook enkele getuigen die het ongeval zagen gebeuren, wordt verzocht contact op te nemen met de politie.