Politieberichten Rijn & Venen, 10.05 uur

Utrecht, 26-09-2006

Vluchtheuvel niet gezien

KORTENHOEF In de nacht van maandag 25 op dinsdag 26 september kwam een automobilist onvrijwillig in aanraking met een vluchtheuvel.

Rond 00.25 uur kreeg de politie de melding van een aanrijding op de kruising van de Provincialeweg N201 en de Vreelandseweg. Ter plaatse bleek dat een 37-jarige automobilist uit Amsterdam bij nadering van de kruising een vluchtheuvel over het hoofd had gezien. Hij botste met zijn auto op de vluchtheuvel en bracht zijn auto in de berm tot stilstand.

Uit de blaastest bleek dat de man te veel gedronken had en hij werd aangehouden. Bij de ademanalyse in het politiebureau blies hij 1110 ug/l, meer dan vijf keer de maximaal toegestane hoeveelheid van 220 ug/l. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs is ingevorderd. Zijn auto werd door een takelbedrijf weggesleept.

Achtervolging, zelfs te water

BREUKELEN Op maandag 25 september kon een autokraker na een achtervolging worden aangehouden.

Rond 18.45 uur parkeerde een vrouw haar auto op het Zandpad. Zij liep naar een woning om daar iemand op te halen. Toen zij zich in de woning bevond, hoorde zij enkele doffe klappen. Toen zij naar buiten keek, zag zij dat twee jongelui in haar auto inbraken en er op een brommer met haar tas vandoor gingen.

Twee familieleden van de vrouw bedachten zich geen moment en gingen in een auto achter de verdachten aan. Bij de achtervolging kwamen de auto en bromfiets met elkaar in botsing, waarna de bromfiets en de twee opzittenden onderuit gingen. De verdachten lieten hun buit, de tas, achter en sprongen beiden in de Vecht. Eén van de achtervolgers, een 27-jarige man uit Breukelen, liet dat niet op zich zitten en sprong ook in de Vecht. De verdachten klommen aan de overkant op de kant, vlak daarna gevolgd door de achtervolger. Hij wist één van de verdachten, een 17-jarige jongen uit Utrecht, in te halen. De Utrechter gaf hem daarop een vuistslag, waarop de man uit Breukelen hem een vuistslag terug gaf, de verdachte tegen de vlakte ging en zijn verzet opgaf. Op aandringen van de man uit Breukelen zwom de aangehouden verdachte met hem naar de overkant. Daar werd de verdachte even later aan de politie overgedragen.

Er werd een onderzoek naar de andere verdachte ingesteld, maar ondanks de inzet van een politiehond werd hij niet meer aangetroffen. Naar de herkomst van de bromfiets wordt een onderzoek ingesteld. Alle goederen bleken nog in de gestolen tas te zitten, al was het navigatiesysteem dat in de tas zat wel gesneuveld. De aangehouden verdachte is in het politiebureau ingesloten.

Geslotenverklaring

WOERDEN De politie heeft op maandag 25 september van 16.40 uur tot 17.50 uur gecontroleerd op de naleving van de geslotenverklaring op de s-Gravensloot. Tien automobilisten negeerden de geslotenverklaring en kregen een bekeuring van 50.-.