Politieberichten Eemland noord, 10.15 uur

Utrecht, 26-09-2006

Alcohol in het spel

SOEST Maandagavond rond 23.40 uur werd de politie naar de Beetzlaan gestuurd. Een voertuig was daar over de middengeleiding gereden en stond op de weg stil. Politieagenten vermoedden dat de bestuurder te veel gedronken had en namen een blaastest af. Hieruit bleek dat de man, een 32-jarige Soestenaar, inderdaad te veel alcohol op had. Hij werd meegenomen naar het bureau. Daar bleek dat de man 805 ug/l alcohol in zijn lichaam had. Het rijbewijs van de man is ingevorderd. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Telefoon gestolen

BAARN Maandagavond rond 20.15 uur is een 16-jarige jongen uit Baarn beroofd van zijn mobiele telefoon. Op de Brink werd hij aangesproken door twee personen. Zij vroegen of zij zijn telefoon even mochten gebruiken om een telefoontje te plegen.. Het slachtoffer gaf de telefoon en wilde hem na het plegen van het telefoontje weer terug. De daders gaven de telefoon echter niet terug en liepen ermee weg. De politie heeft de beroving in onderzoek.

Snelheidscontrole

SOEST De politie heeft maandag van 10.20 tot 11.20 uur op snelheid gecontroleerd op de Koninginnelaan, Nieuwstraat en Julianalaan. Volgens buurtbewoners wordt op deze locaties met regelmaat de maximaal toegestane snelheid van 30 km/u overschreden. Op de Koninginnelaan werd er te hard gereden. De hoogste gemeten snelheid was hier 44 km/u. Op de Nieuwstraat reden twee personen te hard (52 km/u en 45 km/u). Op de Julianalaan hielden bestuurders zich netjes aan de toegestane snelheid.

In de middag controleerde de politie van 15.00 tot 15.25 uur de snelheid op de Nieuweweg en de Dalweg. Geen enkele bestuurder reed harder dan toegestaan.

Beetje dom

BAARN De politie trof maandag in de vroege ochtend rond 03.50 uur een man aan op de rijbaan van de Laanstraat. Hij had zo veel alcohol gedronken dat hij op straat in slaap was gevallen.

De agenten vonden dat ze de man daar niet konden laten liggen en brachten de man naar zijn woning. De 21-jarige Soester kreeg daarna een wakkere ingeving. Hij stapte in zijn auto om zijn fiets te zoeken die nog ergens in de omgeving van de Laanstraat moest staan.

Dezelfde agenten zagen tot hun verbazing de man in zijn auto rijden en besloten hem te controleren. Hij blies op de ademanalyseapparatuur 685 ug/l en moest direct zijn rijbewijs inleveren. Hierna kon de man opnieuw naar huis, nog steeds zonder fiets, maar wel met een proces-verbaal.