Politie Drenthe

Dinsdagmorgen

Assen, 26-09-2006

Letsel na aanrijding
ZUIDLAREN Maandagmiddag verleende een 57-jarige automobiliste uit Siddeburen geen voorrang aan een van rechts naderende 16-jarige bestuurster van een snorfiets. Op de kruising van de Esweg met de Heerdelaan botste de inwoonster van Zuidlaren volop in de flank van de auto. Zij raakte hierbij gewond en werd met onbekend letsel naar het Martiniziekenhuis in Groningen overgebracht. (06-183185)

Met alcohol op de snorfiets
PEIZE Dinsdagochtend omstreeks 06.30 uur zagen agenten een 21-jarige man uit Groningen op zijn snorfiets over de Roderweg rijden. Controle wees uit dat de man een alcoholpromillage had van 0,9. (06-183276)

Agenten nemen rijbewijs in
RODEN- Dinsdagochtend omstreeks 05.15 uur controleerden agenten de bestuurder van een bestelauto toen die over de Mensingheweg reed. De 51-jarige bestuurder uit Assen bleek een alcoholpromillage van 1,3 te hebben. Zijn rijbewijs werd ingevorderd. (06-183270)

Agenten bekeuren baldadige mannen
RODEN In de nacht van maandag op dinsdag werden twee 32-jarige mannen uit Norg en Roden voor baldadigheid bekeurd omdat ze stroomverdeelkasten aan de Heerestraat ontkoppelden en verplaatsten naar een portiek. Deze kasten waren bestemd voor de markt in Roden. (06-183264)

Gebroken neus na vechtpartij
RODEN In de nacht van maandag op dinsdag raakten twee vrouwen met elkaar slaags. Eén van de vrouwen liep daarbij een gebroken neus op. Hiervoor werd een 19-jarige vrouw uit Leek als verdachte aangehouden. Het slachtoffer, leeftijd en woonplaats nog onbekend, komt vandaag aangifte doen aan het bureau. (06-183258)

Politie houdt racer aan op Dordsedijk
KLAZIENAVEEN Maandagavond waande een surveillerende motoragent zich even op een racebaan toen hij over de Dordsedijk reed. Hij zag een bestuurder plat op zijn bromfiets liggen terwijl hij met een snelheid van 80 kilometer per uur over de weg raasde. De 21-jarige coureur uit Klazienaveen verklaarde dat hij op de bromfiets van zijn broertje reed. De bromfiets wordt technisch onderzocht omdat er nogal wat gebreken werden vastgesteld zoals bijvoorbeeld slecht werkende remmen. (06-183206)

Politie bekeurt voor alcoholgebruik op openbare weg GIETEN Maandagavond bekeurden agenten drie personen voor het bij zich hebben van geopende flesjes bier. In de omgeving van de speelplaats aan de Elzenwal en aan de Markescheiding zagen agenten dat drie mannen uit Gieten, 17, 18 en 23 jaar, geopende flesjes bier bij zich hadden. Ook hadden ze geen legitimatiebewijs bij zich. De politie ging kijken na een melding van overlast. (06-183236)

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de dienstdoende voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met Bert Peters, tel. 0592 - 36 12 80.