Persberichten 26/09 ochtend

regio, 26-09-2006

Leiden Verdachten van inbraak in snackbar aangehouden

De politie heeft dinsdag 26 september rond 03.45 uur op de Munnikenstraat twee mannen uit Rotterdam van 36 jaar aangehouden. Beide mannen worden er van verdacht te hebben ingebroken in een snackbar aan de Zijlsingel. Daarbij werd een raam vernield en een gokkast opengebroken. Een buurtbewoner hoorde glasgerinkel en belde de politie. Deze trof de mannen op de Munnikenstraat aan. Beide verdachten zijn ingesloten. De politie zet het onderzoek in deze zaak voort.

Leiden Inbraak in verfgroothandel

De politie doet onderzoek naar een inbraak in een verfgroothandel aan de Dorus Rijkersweg. Op maandag 25 september zagen enkele getuigen dat er een aantal mannen het bedrijf doorzochten. De politie werd gebeld maar even zo snel verlieten de mannen het pand en renden met een aantal tassen naar een auto die stond geparkeerd aan de Admiraal Helfrichweg. Daar stapten ze in en reden weg in de richting van de Sumatrastraat. Een zoekactie van de politie naar de vluchtauto bleef zonder succes. Het is nog niet bekend of en om welke goederen uit de verfgroothandel zijn gestolen.

Waddinxveen Inbraak in woning De politie doet onderzoek naar een inbraak in een woning aan de Jan Dorrekenskade-Oost. Dinsdagnacht 26 september rond 05.30 uur werd de bewoner wakker van gestommel beneden in de woning. Ook zag hij een lichtflits. Eénmaal beneden bleek de dief gevlogen. Vooralsnog wordt een portemonnee met inhoud en worden enkele passen vermist. De inbreker was binnengekomen via een raam die ontsloten werd door de sluitboompjes te ontsluiten door via in de raamsponning geboorde gaten.

Nieuwerkerk a/d IJssel Politie vordert rijbewijs in De politie heeft dinsdagnacht 26 september het rijbewijs ingevorderd van een 40 jarige automobilist uit Nieuwerkerk aan den IJssel. De invordering volgde nadat vastgesteld was dat de man te veel had gedronken. Rond 02.25 uur werd hij op de 's Gravenweg gecontroleerd en gaf zijn aan het politiebureau uitgevoerde ademanalyse een waarde aan van 575 ug/l (limiet 220 ug/l). De politie maakt proces-verbaal op.

Boskoop Verkeersongeval Een 20 jarige automobiliste uit Boskoop is maandag, 25 september, om 16.30 uur na een aanrijding op de Goudse Rijweg op de linkerzijde van haar auto terechtgekomen. De vrouw reed vanuit de richting van de Reijerskoop en werd even onwel waarna ze tegen een biggenrug botste. De biggenrug kwam in het water terecht en de auto op zijn kant. De vrouw wist uit het voertuig te komen en mankeerde niets.

Gouda Poging inbraak in woning Twee mannen hebben maandag 25 september rond 16.00 uur geprobeerd in te breken in een woning aan de Savelberghof. Een getuige belde de politie en gaf de signalementen door van de inbrekers. Op de Willem de Zwijgersingel werden twee personen op de fiets gezien. Terwijl een agent naar hen reed gingen de twee er vandoor in de richting van de Statensingel. Even bleven ze staan toen de agent hen aanriep. Echter toen de agent stopte om naar hen toe te lopen renden ze weg met achterlating van de fiets. Met meerdere agenten is in de omgeving gezocht naar de personen, maar ze werden niet meer aangetroffen.

Gouda Aanhoudingen poging inbraak in sportzaal De politie heeft maandagavond, 25 september, drie jongens uit Gouda van 13 en 15 (2) jaar aangehouden op verdenking van poging inbraak in een sportzaal aan de Oosthoef. Een melder hoorde glasgerinkel en belde de politie. De jongens werden ter plaatse aangehouden. De jongste had met een steen een ruit ingegooid waarna hij naar binnenklom.Toen de tweede naar binnen wilde gaan kwamen net agenten aangereden.

Gouda Politie vordert rijbewijs in De politie heeft maandagavond 25 september het rijbewijs ingevorderd van een 33 jarige man uit Gouda. De invordering volgde nadat vastgesteld was dat de man te veel had gedronken. Rond 20.00 uur werd hij op de Rutgersstraat gecontroleerd toen hij daar aan kwam rijden op zijn snorfiets. De aan het bureau uitgevoerde ademanalyse liet een waarde zien van 625 ug/l (limiet 220 ug/l). De politie maakt proces-verbaal op.

Krimpenerwaard Snelheidscontroles De politie heeft op zaterdag 23 september van 09.00 tot 10.00 uur een snelheidscontrole gehouden op de Zuidbroekse Opweg in Berkenwoude. Er passeerden 30 voertuigen waarvan er 5 harder reden dan te toegestane maximumsnelheid van 60 km/h. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 82 km/h.

Op maandag 25 september waren er eveneens 5 overtredingen bij een snelheidscontrole op de Opperduit in Lekkerker. De hoogst gemeten snelheid bedroeg daar 94 km/h.

Ook werd dit dag rond 23.30 uur op de Fransekade in Bergambacht een 50 jarige automobilist op de bon geslingerd omdat deze op een weggedeelte waar de maximumsnelheid van 80 km/h bedroeg, reed met een snelheid van 110 km/h.