Politie Midden- en West Brabant

Zes arrestaties in zaak dodelijke schietpartij Waalwijk

WAALWIJK, 26 september 2006

Zes arrestaties in zaak dodelijke schietpartij Waalwijk

WAALWIJK: Naar aanleiding van de dodelijke schietpartij in Waalwijk heeft de politie zes verdachten gearresteerd. De arrestaties vonden plaats op dinsdagochtend 26 september 2006.

In de nacht van zaterdag 16 september op zondag 17 september 2006 kwam een 32-jarige man, afkomstig uit Rijswijk (ZH) door vuurwapengeweld om het leven. Dat gebeurde op een woonwagenkamp aan de Altenaweg in Waalwijk.

Meteen na de melding (rond middernacht) troffen gewaarschuwde agenten in een geparkeerde personenauto het inmiddels overleden slachtoffer aan. De politie startte meteen een groot onderzoek. Daarbij is in aanwezigheid van de rechter-commissaris en de officier van Justitie is de plaats rond het incident uitvoerig onderzocht, door zowel technisch als tactisch rechercheurs. Het onderzoeksteam dat zich met de zaak bezig houdt bestaat uit 20 politiemensen.

De zes aangehouden verdachten zijn afkomstig uit Waalwijk. Het gaat om vier mannen van respectievelijk 23, 43, 45 en 72 jaar oud en twee vrouwen in de leeftijd van 42 en 45 jaar.
Ze worden alles zes verdacht van betrokkenheid bij de gewelddadige dood van de 32-jarige inwoner van Rijswijk.

In het belang van het opsporingsonderzoek kunnen politie en openbaar ministerie op dit moment geen nadere mededelingen doen over de zaak.

Auteur: Jeroen Steenmeijer