Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

|     |Zutphen - Vrouw beroofd van Camera                        |
Maandagavond (25-09) is op de Lange Hofstraat een 52-jarige Diemense beroofd van haar fotocamera.

De vrouw liep omstreeks 20.45 uur vanaf de binnenstad richting het 's Gravenhof. Achter haar kwam een man op een mountainbike. Bij het voorbijrijden griste hij de fotocamera uit haar hand en ging er via de Kerksteeg vandoor. De man had een stevig postuur, kort stekelig haar en droeg een vaal groen shirt. Een ieder die inlichtingen kan verstrekken omtrent de beroving, kan contact opnemen met de politie op telefoonnummer 0900-8844.

|     |Bussloo -  Man verdacht van schennis plegen               |
De politie heeft maandagochtend (25-09) een 36-jarige Apeldoorner aangehouden nadat hij op het recreatiegebied Bussloo zijn geslachtsdeel aan een wandelaarster zou hebben getoond.

De vrouw was op het strand haar hond aan het uitlaten toen zij geconfronteerd werd met een man die aan haar zijn geslachtsdeel toonde. Gelukkig had de vrouw een mobieltje bij zich waarop zij de politie belde. Gealarmeerde agenten hielden de man aan. De man is overgebracht naar het politiebureau. Hier legde hij een verklaring af, waarin hij het feit ontkende. Er zal tegen de man proces verbaal opgemaakt worden.

|     |Joppe/Lochem/ Zutphen - Snelheidscontrole                 |
De politie heeft afgelopen maandag op verschillende locaties snelheidscontrole gehouden. 57 bestuurders werden beboet.

Op de Ampsenseweg in Lochem hebben maandagmiddag van de 316 passanten 43 bestuurders de snelheid overtreden. De hoogst genoteerde snelheid bedroeg 94 km per uur. Op deze weg mag maximaal 60 km per uur gereden worden. Op de Pollaan in Zutphen heeft de politie maandagmiddag zeven bekeuringen uitgeschreven. De hoogst genoteerde snelheid bedroeg hier 83 km per uur, terwijl men maar 50 mocht rijden. Naar aanleiding van klachten werd 's morgens binnen de bebouwde kom van Joppe gecontroleerd. Hier mag men 50 km per uur rijden.Zeven van de 177 passanten reden te hard. De overtreders krijgen hun boete thuis gestuurd.

Einde berichten.

Anton de Ronde voorlichter politie Noord- en Oost-Gelderland email: anton.de.ronde@no-gelderland.politie.nl telefoon 055 - 5486052

---- --