Politie Limburg-Noord

Reuzenrad uit voorzorg dicht (3)

Datum: 26-09-2006
Tijd bericht: 11:27
Plaats: Weert

BREUK IN WATERLEIDING NABIJ KERMISTERREIN

Aan de Dries in Weert is dinsdagochtend 26 september om circa 6.15 uur een breuk geconstateerd in de hoofdwaterleiding nabij het op de Dries gesitueerde kermisterrein, één van de 7 kermisterreinen in Weert.
De waterleiding ter plaatse werd op een aantal punten afgesloten. Dat had tot gevolg dat circa 25 in de buurt gelegen woningen naar alle waarschijnlijkheid de gehele dag niet over water beschikken.

Uit voorzorg heeft de burgemeester besloten dat het in de buurt van de leidingbreuk gelegen reuzenrad tot nader order gesloten blijft. Hoewel er tot nu toe géén sprake van is, zou de waterleidingbreuk gevolgen kunnen hebben voor de stabiliteit van het wegdek in de buurt van deze kermisattractie. Wanneer de attractie weer open kan, hangt af van metingen die de gemeente vandaag verricht t.a.v. de stabiliteit van de ondergrond.

Geen water
Ten gevolge van het afsluiten van de waterleiding in de buurt heeft de gemeente de betreffende bewoners opvangruimte geboden in de niet ver van het kermisterrein gelegen sporthal Moesel (aangrenzende Micro Bar), aan de Nassaulaan 5 in Weert. Daar zijn sanitaire en andersoortige voorzieningen geregeld. De werkzaamheden aan de waterleiding zullen naar verwachting een dag duren.
In de buurt van het kermisterrein zijn voor de bewoners uit de omgeving sanitaire voorzieningen gerealiseerd, alsook tap-punten voor drinkwater.

Brand
Kort voor de waterleidingbreuk ontstond er om circa 5.45 uur brand in een gokautomatenhal op hetzelfde kermisterrein aan de Dries. De brand in deze attractie had de brandweer snel onder controle. De brandweer was dus ter plaatse toen de breuk in de waterleiding werd ontdekt en kon dus snel maatregelen nemen.

Kermis Dries blijft open
De kermis aan de Dries zal om 13.00 uur gewoon open gaan. De overige attracties op het plein blijven in gebruik.


-------------
Noot voor redacties:



Politie Limburg-Noord