Amsterdam Airport Schiphol

Wim Mul nieuwe Directeur Human Resources Schiphol Group

Met ingang van 1 november wordt Wim Mul (46) de nieuwe Directeur Human Resources van Schiphol Group. In deze functie is hij verantwoordelijk voor alle Human Resources activiteiten van de organisatie en rapporteert aan de President-directeur van Schiphol Group. Mul volgt Ruud Wilgenkamp op die naar Essent is gegaan.

Wim Mul is sinds 2001 Chief Human Resources Officer bij Cofra Holding A.G., een ondernemingsgroep die wereldwijd actief is op het gebied van detailhandel, onroerend goed, financiële dienstverlening en private equity. Binnen Cofra Holding is Mul verantwoordelijk voor alle Human Resources activiteiten met de focus op de ontwikkeling van talent en benoemingen van kandidaten op sleutelposities. Daarvoor werkte Mul bij onder meer Vedior Holding als Corporate Human Resources Manager en bij KPMG Nederland als Directeur Personeelszaken.

99-2006/kv

Schiphol Group is een exploitant van luchthavens die als missie heeft om duurzame waarde te creëren voor haar stakeholders door het ontwikkelen van AirportCities en het positioneren van Amsterdam Airport Schiphol als de meest toonaangevende AirportCity. De onderneming heeft de ambitie om een van de meest toonaangevende luchthavenondernemingen ter wereld te zijn.

Schiphol Group is eigenaar en exploitant van Amsterdam Airport Schiphol, Rotterdam Airport en Lelystad Airport en bezit 51% van de aandelen in Eindhoven Airport. Buiten Nederland neemt de onderneming via Schiphol USA Inc. deel in JFKIAT dat Terminal 4 op John F. Kennedy Airport bij New York exploiteert, en heeft het een belang in Brisbane Airport Corporation, exploitant van de luchthaven van Brisbane in Australië. http://www.schipholgroup.com


Voor informatie: pressoffice@schiphol.nl