VU KinderIC Terugkomdag 2006 groot succes

Op zondag 24 september organiseerde JCI Amstelland in het Amsterdamse Bos een Terugkomdag voor kinderen die in 2005 op de speciale Kinder Intensive Care van het VU Medisch Centrum hebben gelegen. Samen met hun broertjes, zusjes en ouders beleefden de kinderen een onvergetelijke dag. In een ontspannen sfeer konden de kinderen en hun ouders aan diverse activiteiten deelnemen en tegelijkertijd samen met andere ouders en personeel van de KinderIC van het VU napraten over de ingrijpende momenten die zij hebben gekend toen hun kind op de Intensive Care lag. Voor zowel de kinderen, de ouders, verpleegkundigen van de KinderIC als voor de leden van JCI Amstelland was het een onvergetelijke dag.

Zondagmiddag werden de kinderen met hun ouders ontvangen in Grand-Cafe de Bosbaan waar zij welkom werden geheten door Frans Plötz, hoofd Kinder IC van het VU medisch centrum en Arjan Kroon, voorzitter JCI Amstelland. Er was een gevarieerd programma in elkaar gezet voor kinderen van diverse leeftijden. Er was een kindertheater en kindercircus, kinderen konden zich laten schminken of vlotten gaan bouwen. De kleinste kinderen konden lachen met de clown. De ouders konden deelnemen aan een stevige boswandeling in een heerlijk zonnetje. Na alle gezellige activiteiten was er nog een borrel in het Grand Cafe en mochten de kinderen kiezen uit fantastische cadeaus die door een sponsor beschikbaar waren gesteld. Na veel dankwoorden voor de organisatie, vrijwilligers, hoofdsponsor de Rabobank en de overige sponsoren die dit alles mogelijk hebben gemaakt, verlieten veel blije gezichten deze bijzondere bijeenkomst.

Het VUmc Kinder Intensive Care onderzoeK (KICK) heeft als belangrijkste doel de overlevingskansen van de patientjes op een kinder IC te verbeteren en daarbij te zorgen voor een afname van de nadelige effecten van ziekte en behandeling. Dit kan alleen bereikt worden door wetenschappelijk onderzoek. Het door Stichting KICK verrichte onderzoek is zeer veelbelovend. Wilt u een bijdrage leveren aan dit onderzoek, dan kan dit door een gift over te maken op giro 4818 t.n.v. VUmc/fondsenwerving.

Ieder jaar organiseert JCI Amstelland een activiteit voor een goed doel. In 2006 is dit goede doel Stichting KICK. JCI Amstelland is een krachtige club van jonge ambitieuze mensen tussen de 25 en 40 jaar uit allerlei verschillende beroepsgroepen die wonen en/of werken in 'Amstelland'; de gemeenten Amstelveen, Uithoorn en omstreken. In alle verscheidenheid proberen zij een afspiegeling van de maatschappij te zijn. Een belangrijk bindende factor is de wil en de gelegenheid om jezelf en je managementcapaciteiten verder te ontwikkelen door middel van trainingen en het organiseren van zowel zakelijke als maatschappelijke projecten.