Gemeente Weert

26 september 2006

Reuzenrad kan toch open

BREUK IN WATERLEIDING NABIJ KERMISTERREIN GEREPAREERD

De breuk in de waterleiding die dinsdagochtend 26 september om circa 6.15 uur werd geconstateerd nabij het kermisterrein aan de Dries in Weert, is nagenoeg gerepareerd. Als gevolg van die breuk hadden vanochtend circa 25 woningen geen stromend water meer.

Uit voorzorg besloot de burgemeester het in de buurt van de leidingbreuk gelegen reuzenrad tot nader order gesloten te houden. De breuk had gevolgen kunnen hebben voor de stabiliteit van het wegdek in de buurt van deze kermisattractie. Inmiddels is duidelijk geworden dat de ondergrond zodanig stabiel is, dat de kermisattractie vanmiddag weer open kan.

De werkzaamheden aan de waterleiding zullen naar verwachting nog tot vooraan in de middag duren. In de buurt van het kermisterrein zijn voor de bewoners uit de omgeving sanitaire voorzieningen gerealiseerd, alsook tap-punten voor drinkwater. In de niet ver van het terrein geleden sporthal Moesel (Microhal) zijn nog tot vanmiddag sanitaire en andersoortige voorzieningen getroffen voor de bewoners uit de omgeving van het kermisterrein.

De kermis aan de Dries zal om 12.30 uur weer gewoon open gaan.

2006.181 JN


---- --