AutoRai

Nissan voltooit 8,1 km lang testcircuit op Hokkaido

(9/26/2006)
Nissan heeft de bouw voltooid van een 8,1 km lange hogesnelheidstestbaan op het eiland Hokkaido. Deze baan is de langste in zijn soort voor Nissan in Japan. Met de aanleg van deze testbaan â geschikt is voor snelheden boven 300 km/uur â is een investering gemoeid van 3,2 miljard yen (circa 23,5 miljoen euro). Op het testterrein op Hokkaido, Japans noordelijkste eiland, ligt al een 7,2 km lang circuit, dat een afspiegeling vormt van openbare wegen en circuits in Europa. âMet de nieuwe hogesnelheidsbaan is Nissan in staat om zeer uitgebreide tests uit te voeren, variërend van rijden op gewone wegen tot rijden met extreem hoge snelheden. Zo kunnen we de kwaliteit en de prestaties van onze autoâs nóg verder verbeterenâ, sprak Mitsuhiko Yamashita, Executive Vice President en Hoofd R&D van Nissan.

De Duitse âautobahnâ, met zijn geleidelijk lopende hellingen en bochten en zijn variëteit in wegdekken, stond model voor de nieuwe hogesnelheidstestbaan. Behalve voor onderzoek van het gedrag van autoâs bij zeer hoge snelheden, wordt de nieuwe testbaan ook gebruikt om het gedrag van de bestuurder te analyseren en om intelligente transportsystemen (ITS) en andersoortige hulpsystemen te testen.

Het testterrein op Hokkaido is Nissans grootste testlocatie in Japan, met een oppervlakte van 705 hectare. De ligging in Rikubetsu, de koudste plaats van Japan, maakt dit uitgestrekte testgebied tot de ideale locatie voor tests onder koude omstandigheden. In de winter daalt de temperatuur tot een gemiddelde waarde van -15^o Celsius.

Nissan heeft nog drie andere testfaciliteiten in Japan: twee in de regio Tochigi en één in de regio Kanagawa. In Tochigi ligt een 6,5 km lange hogesnelheidstestbaan, terwijl het circuit van het nabijgelegen Motegi een lengte heeft van 3,3 km.

De testbaan van het Oppama-testterrein in Kanagawa heeft een lengte van 2,4 km. Nissans enige grote testcentrum buiten Japan ligt in de Amerikaanse staat Arizona. Die meet 1.234 hectare en heeft een 9,1 km lange hogesnelheidstestbaan.

BedrijfsautoRAI.nl
Open Lieverdedealer.nl in een nieuw venster