Ingezonden persbericht


Lebara Mobile benoemt telecomexpert Terry Aurik tot Managing Director

Voormalig General Manager Tele2 na vier jaar weer terug in de telecomsector

Amsterdam, 26 september 2006 - Lebara Mobile, aanbieder van mobiele telefonie, heeft Terry Aurik benoemd tot Managing Director. In deze functie wordt Aurik volledig verantwoordelijk voor de verdere ontwikkeling en groei van de mobiele aanbieder. Daarnaast zal zij veel aandacht besteden aan de introductie van nieuwe diensten en het vergroten van de naamsbekendheid van Lebara Mobile in Nederland. Lebara Mobile is in de afgelopen 2,5 jaar hard gegroeid. De organisatie is daarmee in een nieuwe fase gekomen, waarbij verdere professionalisering belangrijk wordt. Lebara Mobile heeft recentelijk zijn salesnetwerk uitgebreid tot ruim 2000 verkooppunten. De mobiele provider biedt de scherpste tarieven voor mobiel bellen naar het buitenland. Met het prepaidsysteem van Lebara Mobile hebben bellers de maximale vrijheid in mobiel bellen.

Terry Aurik heeft meer dan tien jaar ervaring in verschillende management- en salesfuncties binnen de telecomindustrie bij onder andere KPN en Tele2. Zij begon haar carrière bij KPN Telecom als Manager Direct Marketing. Daarna was Aurik binnen KPN als Sales Manager Medium & Large Accounts onder meer verantwoordelijk voor de aansturing van twaalf salesteams en de top 200-klanten.

Eind 1996 werd Aurik als Sales Manager Business Sales aangesteld bij de start van Tele2 in Nederland. In die functie was zij verantwoordelijk voor het opzetten van de nieuwe verkooporganisatie. Een jaar later werd zij gepromoveerd tot General Manager. Onder haar leiding groeide Tele2 uit tot een professionele organisatie met ruim een miljoen klanten. Daarnaast was Aurik verantwoordelijk voor de lancering van onder meer Carrier Select in 1997 en Tele2 Mobiel in 2001.

"Na enige jaren als ondernemer buiten de sector merkte ik dat het telecombloed toch weer sneller ging stromen. Nu, met de aanstelling bij Lebara Mobile, zit ik weer duidelijk op mijn plek en dat voelt erg goed", aldus een enthousiaste Aurik.

Aurik heeft gestudeerd aan de Universiteit van Nijenrode (BBA) en daarnaast opleidingen gedaan op het gebied van communicatie, management en teambuilding.

*****

Lebara B.V.
Mobiele provider Lebara is opgericht in 2001 en levert producten en diensten waarmee klanten tegen aantrekkelijke tarieven internationaal kunnen bellen. Het bedrijf maakt gebruik van een hoogwaardig kwaliteitsnetwerk voor het afwikkelen van internationaal telefoonverkeer. Met het prepaidsysteem van Lebara Mobile bellen gebruikers voordelig naar het buitenland op basis van een Lebara SIM-kaart en Lebara Beltegoed. Het hoofdkantoor van Lebara Mobile is gevestigd in Londen. Daarnaast heeft de onderneming vestigingen in Denemarken, België, Nederland, Noorwegen, Spanje, Zweden en Zwitserland.

Ingezonden persbericht