Amsterdam RAI

Aquatech Amsterdam 2006 van 26 tot 29 september in Amsterdam RAI

KROHNE WINT INTERNATIONALE AQUATECH INNOVATION AWARD 2006

Hyflux aangewezen als categoriewinnaar

Tijdens de opening van Aquatech Amsterdam op 25 september heeft Walter van der Meer, voorzitter van de vakjury, de winnaar van de Internationale Aquatech Innovation Award bekend gemaakt. De eerste prijs ging naar Waterflux 2070 van Krohne; de CEPAration CeraCep van Hyflux Ceparation was de categoriewinnaar. Alle genomineerde producten zijn samen met de algehele winnaar en de categoriewinnaar te zien in de Innovation Gallery van Aquatech Amsterdam 2006 (stand 02.316). Aquatech Amsterdam 2006, het meest toonaangevende vakevenement ter wereld op het gebied van proces-, drink- en afvalwater vindt plaats van 26 tot 29 september in Amsterdam RAI.

Het juryrapport over de algehele winnaar: "De Waterflux 2070, eveneens de categoriewinnaar in het Transport & Opslag segment, is een watermeter met een baanbrekende dubbele oplossing. De Waterflux 2070 meet de waterstroom met behulp van een onbelast elektromagnetisch procedé. In tegenstelling tot de gebruikelijke methoden zijn er geen obstakels in de waterstroom, waardoor het mogelijk wordt om de stroomsnelheid te meten van vloeistoffen die vaste stoffen bevatten. Bovendien werkt deze aanpak ook wanneer de stroomrichting wordt omgedraaid. Maar het echt revolutionaire aspect van de Waterflux 2070 is het gebruik van draadloze GMSS of GPRS communicatiesystemen om de meetresultaten te verzenden en het feit dat het beschikt over een zelfstandige accu zodat geen verdere netvoeding is vereist. Hiermee kan de meter op elke fabriek/installatie, distributienetwerk worden geplaatst en zelfs op de afnamelocatie van de klant. Data worden draadloos verzonden naar een centraal kantoor of centrale bedieningsruimte. Dit systeem zal in de toekomst in allerlei toepassingen kunnen worden ingezet."

Over de categoriewinnaar CEPAration CeraCep of Hyflux Ceparation merkte de jury het volgende op: "Het bevat een keramisch membraan van holle vezel dat de compactheid van een holle-vezel systeem combineert met de kracht van keramisch materiaal. Deze combinatie is een echte winnaar omdat de membramen nu kunnen worden toegepast onder zware chemische, mechanische en zelfs thermale omstandigheden. Hiermee is een duidelijke verbetering tot stand gebracht ten opzichte van traditionele membranen van polymere materialen die nauwelijks bestand zijn tegen extreme omstandigheden."

Over Aquatech
Aquatech is het meest toonaangevende vakevenement ter wereld op het gebied van proces-, drink- en afvalwater technologie. Het beursprogramma biedt een compleet overzicht van de meest recente ontwikkelingen op het terrein van waterbehandeling, transport & opslag, procescontrole & -automatisering en gebruikspunten. Aquatech is bedoeld voor professionals uit alle terreinen van de waterindustrie en trekt Nederlandse en buitenlandse beleidsmakers, specialisten en andere partijen die de technologie in de praktijk toepassen. Meer informatie vindt u op www.aquatechtrade.com.

De volgende edities van Aquatech zijn:
· Aquatech Amsterdam 2006: 26-29 september 2006, Amsterdam, Nederland · WQA Aquatech USA 2007: 27-31 maart 2007 in Orlando, Florida, VS

Amsterdam, 26 september 2006

Opmerking voor de redactie (