Politie Twente

Persberichten Politie Twente 26 september 2006

Fietsendief in verzekering gesteld

Enschede

Op maandag 25 september om 17.30 uur zagen politieagenten twee beveiligingsmedewerkers van het Medisch Spectrum Twente over de Haaksbergerstraat rennen. De agenten spraken de medewerkers aan en kregen te horen dat zij achter twee fietsendieven aanzaten. De dieven hadden even daarvoor twee fietsen weggenomen uit de stalling van het ziekenhuis. Na een korte achtervolging werden de dieven al fietsend aangetroffen op de Ripperdastraat in Enschede. De twee Enschedeërs van 54 jaar en 41 jaar werden aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het politiebureau. De fietsen zijn in beslag genomen. De 54-jarige verdachte mocht na verhoor het politiebureau verlaten. De 41-jarige verdachte is voor nader onderzoek in verzekering gesteld. De politie maakt proces-verbaal op. (06-122896)

Vier mannen met inbrekerswerktuig aangehouden

Enschede

Tijdens een verkeerscontrole in de nacht van maandag 25 september op dinsdag 26 september om 05.00 uur zetten politieagenten op de Noord Esmarkerrondweg in Enschede een auto aan de kant. De vier inzittenden moesten zich legitimeren en de auto werd doorzocht. In de auto troffen de agenten inbrekerswerktuig aan. De vier mannen, twee Oldenzalers van 22 en 26 jaar en twee Hengeloërs van 24 jaar en 29 jaar, werden aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Op het bureau zijn ze voor verhoor opgesloten. De politie stelt een nader onderzoek in. (06-123037)

Man voor bedreiging aangehouden

Losser

Een 21-jarige man uit Oldenzaal is op maandag 25 september om 13.20 uur door de politie aangehouden in de omgeving van het politiebureau in Losser. De man had met zijn auto vanaf Oldenzaal tot aan Losser een 19-jarige automobiliste hinderlijk achtervolgd. Ook zou de vrouw zijn bedreigd. De jonge vrouw belde in paniek haar ouders die onmiddellijk de politie inschakelden. De vrouw begaf zich naar het politiebureau in Losser en werd opgevangen door twee agenten. De vrouw vertelde dat de bewuste auto nu om de hoek van het politiebureau stond. De agenten zagen de auto staan en liepen op de bestuurder af. Deze reed met gierende banden en hoge snelheid weg in de richting van de Jan Janstraat. Hij werd door de vader van het meisje klemgereden op de Jan Janstraat en overgedragen aan de politie. De 21-jarige verdachte werd voor verhoor opgesloten. Hij verklaarde een racewedstrijd met de jonge vrouw te hebben gehouden. Het slachtoffer voelde zich bedreigd en heeft daarvan aangifte gedaan. Het rijbewijs van de verdachte, een beginnend bestuurder, werd ingevorderd vanwege zijn gevaarlijke rijgedrag. De verdachte kon na verhoor het politiebureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op. (06-122697)

Politie houdt agressieve man aan

Almelo

Op maandag 25 september om 18.25 uur kreeg de politie een melding van een vechtpartij op de Rohofstraat in Almelo. Vanwege enorme drukte ging 1 politieagent ter plaatse en zag een groepje mensen staan. Allen verklaarden getuige te zijn geweest van een mishandeling van een fietser. Een onbekende man had zonder aanleiding iemand van de fiets geslagen. De agent begaf zich naar de Velkampsweg waar de onbekende man nu met onbloot bovenlijf liep. De man, een 28-jarige Almeloër, gedroeg zich zeer agressief en probeerde bij zijn aanhouding de agent te slaan en te schoppen. Een omstander bood aan de agent te helpen en ging boven op de verdachte zitten. Nadat de verdachte geboeid was werd hij overgebracht naar het politiebureau. De man bleek behoorlijk verward. Hij werd door de hulpverlening onderzocht en werd gedwongen opgenomen. (06-122914)

Bedrijfsbus gestolen

Goor

Een 38-jarige man uit Almelo heeft bij de politie aangifte van diefstal van zijn bedrijfsbus gedaan. De man had de bus op maandag 25 september om 07.30 uur op de parkeerplaats op de Van Kollaan in Goor geparkeerd. De parkeerplaats ligt naast de Kerkstraat. De man was voor zijn bedrijf bezig met werkzaamheden in de Kerkstraat. Rond 12.15 uur wilde hij gereedschap uit de bedrijfsbus halen. De grijsblauwe Volkswagen Transporter met kenteken 67-BJ-PJ stond echter niet meer op zijn plek. De politie roept getuigen op die meer kunnen vertellen over de diefstal van de bedrijfsbus. Zij kunnen de afdeling Goor van de politie Twente bereiken via telefoonnummer 0900-8844. (06-122684)

Agressieve winkeldief aangehouden

Enschede

De politie kreeg op maandag 25 september om 16.15 uur een melding van een winkeldiefstal in de Klanderij in Enschede. Personeel van de winkel had de agressieve dief, die kleding had gestolen, in het pand opgesloten. Politieagenten begaven zich naar het winkelcentrum en spraken de 15-jarige winkeldief aan. De jongen ontstak in woede en wilde niet met de agenten mee. Na een korte worsteling kon hij worden aangehouden. In overleg met justitie en de jeugdreclassering is de jonge verdachte in verzekering gesteld. De politie stelt een nader onderzoek in. (06-122834.)

Sonja Eerhard: 053-4555588


---- --