Ingezonden persbericht


PERSBERICHT ­ 26 september 2006

Man volgt vrouw in keuze restaurant!
0900-metIENS vanaf nu live

IENS Independent Index signaleert dat het vooral de vrouw is die de broek aan heeft, althans waar het uit eten gaan betreft. Het merendeel van de bezoekers van de grootste restaurantsite van Nederland bestaat uit vrouwen en die bepalen uiteindelijk waar gegeten wordt. Om de mannelijke bevolking van Nederland tegemoet te komen is het de restaurantinformatielijn 0900-metIENS in het leven geroepen.

Hoe werkt het?
0900-metIENS werkt op basis van spraakherkenning en is volledig handsfree. De beller geeft aan in welke plaats, wijk hij (of zij) een restaurant zoekt. Vervolgens wordt een keuze gemaakt uit een keuken. Aan de hand van deze voorkeuren geeft IENS een advies waar het beste of voor de laagste prijs gegeten kan worden. Ook is het mogelijk de omschrijving van IENS, op basis van de ervaringen van 50.000 proevers, te horen.

Wat kun je ermee?
0900-metIENS maakt het gemakkelijk voor de mobiele man/vrouw. Vanuit de auto, op de scooter of vanaf de golfbaan kan de beller een restaurant selecteren. De beller kan direct doorverbonden worden met het restaurant en ontvangt een gratis sms met telefoonnummer en adres.

Waarom?
Regelmatig wordt IENS gebeld door een man met de vraag waar hij het beste zijn vrouw of zakenrelatie mee naartoe kan nemen. IENS voorziet met deze dienst altijd en overal in betrouwbare, onafhankelijke restaurantinformatie. Vanaf vandaag zijn deze gegevens op te vragen door te bellen 0900-metIENS (0900-6384367).

IENS Independent Index is na 8 jaar uitgegroeid tot dé grootste restaurantgids van Nederland op internet en in print, met meer dan 50.000 geregistreerde proevers en ruim een half miljoen bezoekers per maand op www.iens.nl. De site telt ruim 16.000 restaurants en is daarmee de meest volledige en besproken restaurantsite in Nederland.