Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
Zoetermeer, 26 september 2006

TLN gaat Veilig op Weg voor Kinderpostzegels

Duizenden vrachtauto's rijden rond met campagnesticker

Wouter Bos bestelt vanmiddag de eerste kinderpostzegel op een levensgroot bestelformulier, bevestigd op de voorzijde van de vrachtauto van het verkeersveiligheidproject 'Veilig Op Weg. Zorg dat je gezien wordt!'. Transport en Logistiek Nederland (TLN) maakt als branche-organisatie voor het beroepsgoederenvervoer veel werk van verkeersveiligheid voor kinderen. Het project 'Veilig op Weg' past uitstekend bij het jaarthema 'Veilig verder' van de Stichting Kinderpostzegels Nederland (SKN). TLN maakt de campagne mede mogelijk doordat transportondernemers tijdens de campagne belangeloos met duizenden vrachtauto's rondrijden die zijn beplakt met campagnestickers voor de kinderpostzegelactie.

Van eind september tot begin november rijden ruim 4000 vrachtauto's van 150 transportondernemers in Nederland met felgekleurde campagnestickers van Kinderpostzegels. Het is niet eerder gebeurd dat op zo'n grote schaal transportondernemers samenwerken en een goed doel steunen door het beplakken van hun vracht- en bestelauto's met campagnestickers. Algemeen directeur Ron van 't Schip: "Het idee voor een samenwerking tussen TLN en SKN sprak ons direct zeer aan. We konden de kinderpostzegelactie kracht bij zetten door een fors aantal Nederlandse vrachtauto's te voorzien van de campagnesticker van SKN. Het leverde veel enthousiaste reacties op van ondernemers die graag wilden meewerken aan deze actie voor dit goede doel. Deze actie is uniek want het is niet eerder gebeurd dat op zo'n grote schaal transportondernemers samenwerken met een stickeractie voor het goede doel op vracht- en bestelauto's. TLN hoopt dat de samenwerking bijdraagt aan een recordomzet voor de kinderpostzegelactie 2006."

'Veilig op Weg' is een project van vrijwilligers dat dit jaar tien jaar bestaat. Leden van TLN en vrijwilligers van Veilig Verkeer Nederland (VVN) bezoeken zo jaarlijks bijna 200 basisscholen in het hele land om kinderen beter te leren omgaan met vrachtauto's in het verkeer. Kinderen kunnen daarbij ook een kijkje nemen in de vrachtauto. De lessen van Veilig op Weg zijn gebaseerd op vier essentiële vuistregels:


* Loop nooit vlak voor of achter een vrachtauto langs
* Stop altijd voor de stopstreep

* Gaat de vrachtauto de bocht om, blijf dan rechts en ruim erachter
* Zorg dat jij de chauffeur ziet, dan kan hij jou ook zien

'Veilig op Weg' is een project van TLN in samenwerking met VVN.

Bel voor meer informatie naar de afdeling Communicatie, Esther Vorenkamp, 079-3636115 of 06-51806340. Ook voor beeldmateriaal van de Veilig Op Weg vrachtauto bij de Eerste bestelling door Wouter Bos van de kinderpostzegel.