Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Syntusmanager Peter Lensink (32) naar NedRailways in Engeland

Doetinchem, 26 september - Peter Lensink, Hoofd Marketing & Verkoop, vertrekt per 1 november a.s. bij openbaarvervoerder Syntus B.V. en zet zijn loopbaan verder voort in het buitenland. De 32-jarige Lensink treedt in Engeland in dienst bij openbaarvervoerbedrijf NedRailways en zal aldaar de functie Bidmanager Customer Services voor de regio West Midlands gaan bekleden.

De heer Lensink heeft een succesvolle zevenjarige carriere bij Syntus achter de rug. Vanaf de oprichting in 1999 heeft hij een belangrijke bijdrage geleverd aan het succes van de innovatieve, multimodale vervoerder met de Achterhoekse roots. In de periode 1999-2006 verdrievoudigde het bedrijf in omvang en reizigersaantallen en groeide naar een omzet van 56 miljoen euro en 16,4 miljoen reizigers per jaar.

De directie van Syntus bedankt de heer Lensink voor zijn inzet, enthousiasme en collegialiteit en wenst hem van harte succes in Engeland bij zijn nieuwe werkgever.

Syntus B.V.

Openbaar vervoerbedrijf Syntus B.V. is opgericht op 28 mei 1999 en exploiteert zowel treinen als bussen in een geïntegreerd multimodaal vervoerconcept. Syntus exploiteert de spoorlijnen Arnhem-Winterswijk, Zutphen-Winterswijk en Zutphen-Hengelo-Oldenzaal en de op deze spoorlijnen aansluitende buslijnen. Vanaf 1 april 2005 rijdt Syntus tevens de spoorlijn Arnhem-Tiel. Syntus rijdt met nieuwe Light-trains en moderne lagevloerbussen. Treinen en bussen rijden niet parallel aan elkaar, maar sluiten op elkaar aan. Eén vervoerbewijs is geldig in zowel trein als bus. Een groot gedeelte van het personeel is multimodaal inzetbaar en functioneert gecombineerd als treinmachinist, buschauffeur en service- & controlemedewerker. Syntus heeft op dit moment in de Achterhoek en West-Twente 430 personeelsleden in dienst.

////////////////////////////////////