Amsterdam Airport Schiphol

Uitreiking eerste themapakket Schiphol: Wereldluchthaven

Het Coenecoop College in Waddinxveen heeft vandaag het eerste themapakket 'Schiphol: Wereldluchthaven' ontvangen uit handen van Schipholdirecteur Gerlach Cerfontaine. Dit themapakket voor de onderbouw van havo/vwo is gemaakt door Cito, ter gelegenheid van het 90 jarig bestaan van Schiphol. Leerlingen van 3 vwo gingen er meteen mee aan de slag. Onder leiding van Gerlach Cerfontaine debatteerden ze over de beveiliging van burgerluchtvaart, één van de opdrachten uit het themapakket.

De opdrachten over Schiphol sluiten aan bij de lesstof in de onderbouw van havo/vwo. De leerlingen worden uitgedaagd om onder meer een debat te voeren, een onderzoek te doen, een muurkrant te maken, een folder te ontwerpen en in het Engels te communiceren.

Het lesmateriaal is geschikt voor een vakoverstijgend project, maar kan ook voor afzonderlijke vakken worden gebruikt. Het toetst behalve kennis ook inzicht, toepassing en vooral vaardigheden. Het themapakket bevat opdrachten voor de vakken Nederlands, Engels, aardrijkskunde, biologie, economie, geschiedenis, natuur- en scheikunde en opdrachten voor beroepenoriëntatie.

Kijk voor meer informatie over het pakket Schiphol: 'Wereldluchthaven' en andere themapakketten op www.cito.nl

Met 44,2 miljoen passagiers en ruim 1,4 miljoen ton vracht was Amsterdam Airport Schiphol in 2005 de vierde luchthaven van Europa in aantallen passagiers en de derde in vrachtvolume. Zo'n 90 lijndienstmaatschappijen verbinden de luchthaven op rechtstreekse vluchten met ca. 250 bestemmingen over de hele wereld. Schiphol is daarmee één van de vier belangrijkste mainports of hubs van Europa en één van de twee Europese thuisbases van Air France-KLM en de SkyTeam alliantie. De luchthaven Schiphol is ook een belangrijke economische motor voor de regio. Op de luchthaven waren eind oktober 2005, 58.000 mensen werkzaam.

Amsterdam Airport Schiphol is een onderdeel van Schiphol Group. Schiphol Group is een exploitant van luchthavens in binnen- en buitenland en heeft als ambitie om een van de meest toonaangevende luchthavenondernemingen ter wereld te zijn. Zie http://www.schiphol.nl


Voor informatie: pressoffice@schiphol.nl