Gemeente Tilburg

Datum
26 september 2006

Cruyff Court KNVB Veld De Nobelstraat wordt 'gewoon' kunstgrasveld

In juni 2005 is het veel gebruikte trapveld aan de De Nobelstraat veranderd in een Cruyff Court KNVB Veld. Het Cruyff Court KNVB Veld heeft vanaf het begin voor- en tegenstanders gehad. Na een handhavingsverzoek van een aantal omwonenden, is geconcludeerd dat een bouwvergunning aangevraagd zou moeten worden. Dit is vervolgens ook gebeurd, maar de gemeente heeft echter twee keer een verkeerde procedure gevolgd.

Vanwege de bestuurlijke geloofwaardigheid heeft het College op 19 september jongstleden een voorgenomen besluit genomen om op een andere locatie in Tilburg Noord een nieuw Cruyff Court KNVB Veld aan te leggen en het huidige Cruyff Court KNVB Veld om te vormen tot een gewoon kunstgrasveld.

Dat betekent dat aan De Nobelstraat alleen een kunstgrasveld blijft met een laag hekwerk erom heen. Er komt één ballenvanger aan de zijde van De Nobelstraat. Dit komt niet direct achter de goal, maar een stukje er van af.

Op 9 oktober aanstaande behandelt de raadscommissie Maatschappij dit voorgenomen besluit van het College. In een nader te bepalen collegevergadering in oktober aanstaande neemt het College een definitief besluit. Dit besluit is bepalend voor de snelheid waarmee het omvormen tot het kunstgrasveld kan plaatsvinden.

Het huidige Cruyff Court KNVB Veld blijft bestaan tot het nieuwe Court wordt geopend. De gemeente zal dit zo snel als mogelijk realiseren.

Na de definitieve besluitvorming ontvangt u opnieuw bericht via een bewonersbrief.

Meer informatie?
Hebt u nog vragen naar aanleiding van deze brief, dan kunt u contact opnemen met Helen Smeeman van Gebiedsteam Noord. Zij is bereikbaar via telefoonnummer 013 542 87 45 of via email: helen.smeeman@tilburg.nl.


---- --