Gemeente Tilburg

Datum
26 september 2006

Mogelijk Cruyff Court KNVB Veld in Ypelaerpark

In De Nobelstraat in de wijk Quirijnstok in Tilburg Noord is een aantal maanden geleden een Cruyff Court KNVB Veld aangelegd. Een Cruyff Court KNVB Veld is een bijzonder voetbalveldje met een kunstgrasveld en een hekwerk er omheen. Dit voetbalveldje moet nu worden omgevormd tot een gewoon kunstgrasveld, omdat tijdens de aanleg niet de juiste procedure is gevolgd.

De Stichting Cruyff Courts KNVB Velden (CCKV) is een stichting die sport voor kinderen met en zonder handicap in Nederland en daarbuiten steunt en stimuleert. Het project Cruyff Courts KNVB Velden heeft als doel sport voor jongeren met en zonder handicap te stimuleren op een locatie midden in de wijk. Op een Cruyff Court KNVB Veld is sport niet alleen een doel, maar ook een middel om themaŽs als sociale verantwoordelijkheid, integratie, samenspelen en normen en waarden in het spel in te brengen.

De gemeente wil een dergelijk veldje graag behouden voor de jeugd van Tilburg Noord. Daarom heeft de gemeente het voornemen het Cruyff Court te verplaatsen naar de zuidrand van het Ypelaerpark, op de plek waar nu ook al een voetbalveldje ligt. Het asfalt van het huidige veldje wordt dan vervangen door een ondergrond van kunstgras en er komt een hek om het veldje.

Op 9 oktober aanstaande behandelt de raadscommissie Maatschappij dit voorgenomen besluit van het College. In een nader te bepalen collegevergadering in oktober aanstaande neemt het College een definitief besluit. Dit besluit is bepalend voor de verdere procedure voor het omvormen van het voetbalveldje in het Ypelaerpark tot een Cruyff Court. Zodra hierover meer bekend is, ontvangt u meer informatie via een bewonersbrief. Daarna wordt ook een informatiebijeenkomst georganiseerd voor en nader overleg gevoerd met omwonenden.

Meer informatie?
Hebt u nog algemene vragen of opmerkingen, dan kunt u contact opnemen met Jappix Meuwissen, projectcoördinator bij gebiedsteam Noord. Hij is bereikbaar via telefoonnummer 013 - 542 90 68 of via e-mail jappix.meuwissen@tilburg.nl.


---- --