Politie Twente

Nagekomen persberichten Politie Twente 26 september 2006

Snorfietser rijdt door rood en wordt aangereden door autobus

Enschede

Op maandag 25 september vond omstreeks 16.50 uur een aanrijding met letsel plaats op de kruising Zuiderval/Wethouder Beversstraat in Enschede. Een 54-jarige Enschedeër reed op een snorfiets vanaf de Wethouder Beversstraat genoemde kruising op. Het verkeerslicht voor de eerste rijstrook stond voor hem op groen.

Bij de kruisende busbaan stond het verkeerslicht voor hem op rood. De snorfietser reed echter door en kwam daardoor in aanrijding met een voor hem van links naderende autobus. De 28-jarige buschauffeur probeerde nog de snorfietser te ontwijken, maar kon een aanrijding niet meer voorkomen. De snorfietser is met onbekend letsel naar het ziekenhuis overgebracht en opgenomen. De politie maakt proces-verbaal op van de aanrijding. (06-122894)

Fietster en kindje gewond bij aanrijding met touringcar

Enschede

Bij een aanrijding met een touringcar raakte op maandag 25 september omstreeks 12.05 uur een 26-jarige Enschedese en haar zoontje van 21 maanden gewond. De touringcarchauffeur, een 39-jarige Enschedeër reed met de bus over de Perikweg en wilde op de kruising met de Varviksingel in Enschede rechts af slaan. Hij zag daarbij de rechts naast hem rijdende fietsster met voor in een zitje haar zoontje, over het hoofd. Zowel de 26-jarige vrouw als haar zoontje werden met onbekend letsel naar het ziekenhuis overgebracht. De politie stelt nog een nader onderzoek in naar de toedracht. (06-122703)

Drie gewonden bij frontale aanrijding tussen twee bromfietsen

Vriezenveen

Bij een aanrijding op de Weemenstraat in Vriezenveen op maandag 25 september omstreeks 20.30 uur raakten drie jongeren uit Vriezenveen gewond. Een 18-jarige jongeman reed op zijn bromfiets over het fietspad van genoemde weg, in de richting van de Koningsweg. Bij het nemen van de drempel kwam hij met zijn voertuig op de voor hem linker weghelft terecht. Vervolgens kwam hij frontaal in aanrijding met een hem tegemoetkomende 17-jarige bromfietser en diens 15-jarige duopassagier. Bij deze aanrijding raakten alle drie personen gewond en werden naar het ziekenhuis overgebracht. De politie maakt proces-verbaal op van de aanrijding. (06-122976)

Drie verdachten aangehouden na aantreffen gestolen snorfietsen

Almelo

Op zondag 24 september werd bij de politie gemeld dat er mogelijk een gestolen snorfiets was achtergelaten aan de Schelfhorstweg in Almelo. Terwijl de politie deze snorfiets op maandag 25 september omstreeks 13.40 uur aan het inladen was, kwam hen een tweetal jongens op een snorfiets voorbij rijden. De jongens vertelden de agent dat deze snorfiets van hen was en dat ze deze wilden ophalen. De beide jongens, een 15- en 17-jarige Almeloër werden op dat moment aangehouden ter zake diefstal. Uit het daarna ingestelde onderzoek bleek dat de snorfiets waarop beiden reden, eveneens van diefstal afkomstig was. Tevens bleek een derde verdachte, een 19-jarige man uit Harbrinkhoek, bij de diefstallen betrokken. Deze 19-jarige werd op dinsdag 26 september aangehouden. Alle genoemde verdachten zijn in verzekering gesteld en voor nader verhoor opgesloten. (06-122437)

Aangehouden wegens oplichting en poging tot doodslag

Hengelo

De politie hield op maandag 25 september een 24-jarige man uit Overdinkel aan wegens oplichting en poging tot doodslag. De verdachte had op vrijdag 22 september bij een bedrijf aan de Diamantstraat in Hengelo met een vals document goederen weten te bemachtigen. Nadat personeel van het bedrijf er achter was gekomen dat de 24-jarige hen bedonderd had, probeerden ze de verdachte tegen te houden. De verdachte reed echter vol gas met zijn auto weg en een medewerker van het bedrijf kon nog maar ternauwernood opzij springen en een aanrijding voorkomen. De politie sluit niet uit dat de verdachte zich aan soortgelijke praktijken heeft schuldig gemaakt en stelde de verdachte in verzekering. De 24-jarige is voor nader verhoor en onderzoek opgesloten. (06-121392)

Veelpleger opgesloten

Enschede

Op maandag 25 september werd om 18.45 uur een 40-jarige Enschedeër betrapt bij een winkeldiefstal aan de Noorderhagen in Enschede. De verdachte werd aangehouden. De 40-jarige betreft een veelpleger en werd daarna in verzekering gesteld. Hij is opgesloten om te worden voorgeleid. (06-122920)

Verdachte na opgeven valse naam opgesloten

Enschede

De politie controleerde op maandag 25 september om 19.00 uur op de Horstlindelaan in Enschede een 22-jarige Enschedese automobilist. De man reed te hard en in strijd met een geslotenverklaring. De automobilist kon zich niet legitimeren en gaf zich uit voor iemand anders. Voor die andere persoon stonden nog een aantal vonnissen open, waarop de politie de 22-jarige aanhield.

Eenmaal aan het bureau en nadat het op opsluiten aankwam, kwam de 22-jarige met zijn echte identiteit op de proppen. De reden voor zijn leugen was het feit dat hij geen rijbewijs had. Echter op zijn eigen naam stond er ook nog een boete open van 103 euro. In overleg met justitie is de 24-jarige alsnog in verzekering gesteld en opgesloten voor nader verhoor. (06-122941)

Diefstal auto

Enschede

In de avond/nacht van maandag 25 op dinsdag 26 september werd vanaf een parkeerhaven aan de Tulpstraat in Enschede de auto van een 67-jarige Enschedese weggenomen. De auto betreft een rode Suzuki Alt0 S6 met het kenteken HV-JJ-36. (06-123097)

Monique Oude Wolbers: 053-4555588


---- --