Ingezonden persbericht


Persbericht

Kensington accessoires ook geschikt voor nieuwe iPod®-assortiment

~ Apple's product upgrade lijkt andere accessoire-fabrikanten extra werk te bezorgen ~

Houten, 26 september 2006 - Kensington, fabrikant van computer accessoires, meldt dat al zijn iPod® accessoires compatibel zijn met het nieuwe iPod®-assortiment, zoals afgelopen week door Apple gelanceerd.

"Wanneer een grote electronica fabrikant een vernieuwing van één van haar belangrijkste productlijnen doorvoert, dan houden alle consumenten de adem in en wachten de nieuwe ontwikkelingen af, totdat ze weten of hun accessoires nog werken op de vernieuwde en verbeterde producten", vertelt Robert de Vries, Sales & Marketing Manager bij Kensington Benelux.

"Uiteindelijk zijn nieuwe ontwikkelingen, zoals deze van Apple, goed voor de markt en zullen ook andere fabrikanten worden aangemoedigd hun Research & Development-inspanningen te vergroten om geschikte producten te maken waarmee de consument meer uit zijn apparaatuur kan halen. Hoe dan ook, op korte termijn bezorgen de veranderingen binnen het iPod®-assortiment veel fabrikanten problemen. Veranderingen aan het basisontwerp zorgen ervoor dat veel accessoires plotseling niet meer te gebruiken zijn. Dit zal veel gebruikers teleurstellen en veel van de beschikbare producten kunnen niet meer worden verkocht voor de feestdagen".

Kensington is slechts één van de twee fabrikanten, wiens FM transmitter voor iPod nano geschikt is voor de vernieuwde iPod producten. De Kensington Pico, een platte, draadloze FM transmitter geschikt voor iedere iPod® met dock connector en speciaal ontworpen voor de iPod® nano, speelt muziek van de iPod® af via een vrije FM frequentie op de autoradio of stereo-installatie thuis. Kabels, software of aanpassingen van de instellingen zijn hierbij overbodig.

"Gelukkig voor onze resellers en consumenten zijn de Kensington luidsprekers, opladers en FM transmitters allemaal geschikt voor het nieuwe Apple iPod-assortiment. Wanneer onze klanten de nieuwste iPod® aanschaffen, dan kunnen ze hun Kensington accessoires gewoon blijven gebruiken in het nieuwe jaar", aldus de Vries.

(303 woorden)

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over Kensington

Kensington is wereldwijd marktleider op het gebied van mobiele computeroplossingen. In ieder product is innovatie, creativiteit en betrouwbaarheid terug te vinden, varierend van voedingsadapters voor mobiele apparatuur tot notebookbeveiliging en van iPod-accessoires tot ergnomische notebooktassen. Kensington biedt meer dan 300 praktische en eenvoudig te gebruiken accessoires voor gebruik op kantoor, thuis en onderweg.

Het hoofdkantoor van Kensington Europe is gevestigd in Aylesbury, Engeland. Het Benelux kantoor bevindt zich in Houten. Kensington Computer Products Group is de technologische divisie van ACCO Brands, Inc. Bezoek voor meer informatie de Kensington website: www.kensington.com

Voor meer informatie, fotomateriaal of test exemplaren kunt u contact opnemen Ilona de Bok van LEWIS, het IT PR bureau: Tel: + 31 (0) 40 235 46 00 Fax: + 31 (0) 40 235 46 01 E-mail: ilonadb@lewispr.com Web: http://www.lewispr.com

Voor meer informatie over Kensington kunt u contact opnemen met Julie Vrij van Kensington: Tel: + 31 (0) 30 634 60 55
E-mail: julie.vrij@kensington.com

LEWIS - Global Public Relations

Hoevenweg 29
5652 AW Eindhoven
Nederland

Tel: +31 40 235 46 00
Fax: +31 40 235 46 01
Web: www.lewispr.com
Agency blog: www.lewis360.com