Politie Midden- en West Brabant

Persbericht district Tilburg (26/9)

TILBURG, 26 september 2006

Drie arrestaties na escalerende kinderruzie in de bibliotheek

TILBURG: Wat gisterenmiddag begon als een scheldpartij tussen twee meisjes in de bibliotheek aan de Don Sartostraat (Groenewoud), is doordat de ouders en opa van één van de meisjes er zich mee bemoeiden, geëscaleerd in een openlijke geweldpleging. De politie heeft drie Tilburgers aangehouden. Een negenjarig meisje werd aan het bureau verhoord. Haar vader (38) haar moeder ( 37) en haar opa (59) werden aangehouden.

De politie kreeg gistermiddag rond 15.45 uur een melding dat er een vechtpartij gaande was in de bibliotheek aan de Don Sartostraat. Ter plaatse bleek dat een 35-jarige Tilburgse vrouw en twee van haar kinderen (11 en 9 jaar oud) aangevallen waren door enkele leden van een Tilburgse familie.

De aanleiding voor het tumult blijkt een eerdere scheldpartij te zijn tussen twee meisjes. Hierbij waren volgens de 35-jarige aangeefster haar kinderen op discriminerende wijze uitgescholden. Het negenjarige meisje, van de Tilburgse familie waarvan leden later werden aangehouden, was naar eigen zeggen door een van de andere meisjes aan haar haren getrokken. Als reactie daarop had ze dat kind in haar buik geschopt. Volgens hetzelfde negenjarige meisje was zij daarna door de andere twee kinderen aangevallen en geslagen. Zij kon niet terugslaan omdat de moeder van de kinderen dat belette. Er was daarbij volgens haar over en weer gescholden.

Hierna was zij naar het adres van haar opa gegaan en samen met hem teruggelopen naar de bibliotheek. Ook de hond van opa, een pitbull terriër, liep zonder aangelijnd te zijn mee de leeszaal binnen. Opa zei daarop tegen zijn kleinkind: Nu mag je hun ook slaan. Het kind dat ook nog een prullenbak oppakte om mee te slaan werd echter tegen gehouden door een medewerkster. Vervolgens verlieten opa en kleindochter de bibliotheek. Toen het meisje kort daarna haar ouders vertelde over het gebeuren, besloten deze samen met hun dochter verhaal te gaan halen in de bibliotheek. Daar kwam het opnieuw tot een confrontatie waarbij de 37-jarige vrouw, het 35-jarige slachtoffer in het gezicht sloeg, bij de keel vastpakte en de hoofddoek van haar hoofd trok. De 38-jarige Tilburger zou tijdens het incident een van de meisjes omver geduwd hebben. De politie heeft uiteindelijk drie verdachten aangehouden. Zij zijn na verhoor weer in vrijheid gesteld. De negenjarige verdachte kan vanwege haar leeftijd niet strafrechterlijk vervolgd worden.

23 bekeuringen bij snelheidscontrole

TILBURG: De politie heeft gistermiddag op de Hart van Brabantlaan met de lasergun een snelheidscontrole gehouden. Er zijn 23 bekeuringen uitgeschreven voor het overtreden van de maximumsnelheid. De hoogst gemeten snelheid was 87 kilometer per uur. Tevens werd een 27-jarige Tilburger betrapt op het rijden zonder rijbewijs. Tegen deze bestuurder wordt proces-verbaal opgemaakt.

Gestolen dieplader en shovel snel teruggevonden

DIESSEN: Vannacht is vanaf een bedrijfsterrein aan de Julianastraat een vrachtauto (een trekker) van het merk MAN voorzien van het kenteken BG-ZN-51 gestolen. De dieven hebben op deze trekker een dieplader geplaatst met daarop een shovel (een laadschop). Met behulp van een technisch hulpmiddel (Track & Trace) heeft de politie de dieplader met de shovel vannacht nog teruggevonden in Reeuwijk. De trekker stond echter niet bij. De dieven hebben om op het terrein te komen een slot van een poort geforceerd. Ook werd een
containervrachtwagen open gebroken en opzij gezet. De politie stelt een nader onderzoek in naar deze inbraak.

Twee inbraken in woningen in Udenhout

UDENHOUT: De politie heeft vanmorgen twee aangiften opgenomen van inbraak woning in Udenhout. Bij een van de inbraken werd ook een auto gestolen.

In een woning aan de Groenvelde hadden de dieven enkele gaten in een raam geboord waardoor men kans zag dit via de hefboom te openen. In de woning werden de autosleutels gevonden, waarmee de auto van het gezin, een zwarte Volvo S 40, met het kenteken 42-NB-FP die op de oprit stond kon worden gestolen.

Ook de bewoners van een pand aan de Achthoevenstraat hebben vanmorgen een inbraak ontdekt. Ook hier werden gaatjes geboord, waarna een raam kon worden geopend. De dieven hebben uit deze woning een portemonnee gestolen.

De politie van het team Tilburg Noord heeft een buurtonderzoek ingesteld naar aanleiding van deze woninginbraken. Van de gedupeerde bewoners zijn aangiften opgenomen.

Auteur: Willem van Hooijdonk