Artsen zonder Grenzen


Artsen zonder Grenzen genomineerd voor De Transparant Prijs 2006

26/09/2006 17:15 -- Artsen zonder Grenzen is genomineerd voor De Transparant Prijs: een jaarlijkse onderscheiding voor een Nederlandse charitatieve instelling die het meest heldere en inzichtelijke publieksverslag presenteert. Instellingen kunnen meedingen naar deze prijs. Dit jaar is het de eerste keer dat Artsen zonder Grenzen meedingt naar de prijs.

foto: Didier Ruef Doel van De Transparant Prijs is door goede voorbeelden naar voren te brengen een betere verslaggeving door charitatieve instellingen te stimuleren. Het gaat in de eerste plaats om de inzichtelijkheid van de verslaggeving en de manier waarop de lezer wordt geïnformeerd.

Hierbij wordt niet alleen gekeken naar de cijfers, maar vooral naar de toelichting over de resultaten. Er wordt onder meer gekeken naar zaken als: zijn er concrete doelstellingen bepaald en geëvalueerd, komen er ook individuele projecten aan de orde, hoe worden verkregen inzichten in de toekomst gebruikt, is de toekomstvisie helder.

Dit jaar zal er voor het eerst één winnaar per categorie zijn; in totaal zijn er vier categorieën. Artsen zonder Grenzen is genomineerd voor de categorie 'fondsenwerving grote instellingen'. Dinsdag 10 oktober worden de winnaars van De Transparant Prijs 2006 bekendgemaakt in de Nieuwe Kerk in Den Haag.

De Transparant Prijs is een initiatief van internationaal consultancynetwerk PricewaterhouseCoopers en de Donateursvereniging Nederland.

Bekijk het Artsen zonder Grenzen Jaarverslag 2005