Gemeente Eindhoven

Persbericht 26 september 2006, 239

Werkzaamheden hoofdafvoer riolering Fellenoord succesvol afgerond

In de nacht van dinsdag 19 op woensdag 20 september jl. is om 00.00 uur gestart met werkzaamheden aan de hoofdafvoer van de riolering aan de Fellenoord. Er is 24 uur per dag in ploegen gewerkt om de overlast van de werkzaamheden zo snel mogelijk ongedaan te maken. Op zondagnacht zijn de werkzaamheden succesvol afgerond.

Achtergrond

Omdat er recent verzakkingen zijn opgetreden in de verharding aan de Fellenoord in de buurt van het busstation, bestond het vermoeden dat er op één of meerdere locaties kleine lekkages in het kokerriool aanwezig waren. Door de lekkages lekte op kleine schaal grondwater met zand in het riool. Uiteindelijk ontstaan daardoor verzakkingen in de verharding. De aangetroffen lekkages zijn nu gerepareerd.

Hoofdafvoer

Omdat het om een hoofdafvoer gaat, mocht het riool niet voor langere tijd buiten gebruik worden gesteld. Door de afsluiting werd het stamriool ten zuiden van het NS-spoor extra belast. Om deze extra belasting minimaal te houden konden de werkzaamheden alleen worden uitgevoerd bij droog weer. De werkzaamheden moesten daarom op hele korte termijn gepland én uitgevoerd worden.