Gemeente Beuningen


Aanleg tijdelijke bruggen in Weurt zichtbaar

Deze week wordt de aanleg van de onderbouw van de tijdelijke bruggen afgerond. Volgende week worden de brugdelen op de aangebrachte constructies geplaatst en de toe- en afritten op de bruggen aangesloten en geasfalteerd.

Vanaf 17 oktober 2006 zal het verkeer nabij de sluis Weurt via de tijdelijke bruggen worden omgeleid. Het verkeer kan dan niet meer over de bruggen van het sluiscomplex in Weurt; van en naar de Van Heemstraweg/Industrieweg en West-Kanaaldijk. Het verkeer zal tot medio 2007 van deze omleidingroute gebruik moeten maken. Daarna komt er een andere omleidingroute.

Aanleg tijdelijke bruggen in Weurt
In de omgeving van sluis Weurt is nu duidelijk te zien dat er bruggen worden aangelegd. Er is zand aangevoerd waarmee toeritten zijn gemaakt. Op deze toeritten wordt de tijdelijke brug voor het autoverkeer aangelegd. De brug voor het langzame verkeer (fietsers en voetgangers) is gekoppeld aan de brug voor het gemotoriseerd verkeer. Het langzame verkeer heeft afzonderlijke toe- en afritten. Deze week worden de constructies voor de onderbouw afgerond. Volgende week worden de brugdelen daarop geplaatst. Deze brugdelen van 30 à 40 meter worden achter elkaar geplaatst. Dat zal grotendeels vanaf het water gaan gebeuren.

17 oktober verkeersomleidingen via tijdelijke bruggen Vanaf 17 oktober wordt het verkeer omgeleid via de tijdelijke bruggen. In de eerste week (van 17 tot 23 oktober) zal Rijkswaterstaat samen met de gemeenten de verkeersdoorstroming nauwkeurig volgen. Indien nodig worden er dan nog aanpassingen aan de omleidingroute doorgevoerd. Ook het openbaar vervoer wordt omgeleid via de tijdelijke bruggen. Om zo min mogelijk hinder voor de busreizigers te veroorzaken, zijn hiervoor aangepaste dienstregelingen.

Hoogwaterkering verplaatst
Momenteel vindt de aanleg van een nieuwe hoogwaterkering plaats. Er wordt een talud afgegraven van het middeneiland van de sluiskolken om de definitieve permanente waterkering te kunnen aanleggen richting de oostkolk. Op 15 oktober aanstaande is de nieuwe waterkering af. Daarna vindt de sloop van de huidige bruggen over de sluis Weurt plaats. De huidige waterkering vervalt daarmee.

De einddatum van het verhogen van de bruggen over de sluis en de aanleg van de aan- en afritten naar de bruggen blijven onveranderd december 2007. De bruggen over de sluis Weurt worden met 2 ½ meter verhoogd om zo hogere schepen (vierlaagscontainervaart) een betere toegang te bieden tot het Maas-Waalkanaal.

Hoe blijft u op de hoogte?
Rijkswaterstaat Maaswerken houdt u via advertenties in de huis-aan-huis bladen op de hoogte. U kunt ook kijken op www.bruggenweurt.nl. Heeft u nog vragen? Tijdens kantooruren is Loket Maaswerken bereikbaar op 0800-62279375 of u mailt naar loket@maaswerken.nl.

Kijk ook eens elders op deze site bij Projecten > Leefbaarheid Weurt > Verhoging sluis.