Gemeente Zwolle

Clubhuis CSV'28 in Stadshagen wordt uitgebreid


Datum uitgave: 26-09-2006
Het nieuwe clubgebouw van CSV'28 op sportpark "De Verbinding" in Stadshagen wordt uitgebreid met een multifunctionele ruimte. Deze toevoeging, die kan gaan dienen voor allerlei activiteiten uit de buurt en wijk, wordt gefinancierd uit de middelen voor stadsuitbreiding 2005. Het college stelt de raad voor om hier een bedrag van ¤ 300.000,- voor beschikbaar te stellen.

De plek waar het clubgebouw moet komen krijgt een bijzondere uitstraling. Samen met de bewoners van Stadshagen en de toekomstige gebruikers is gekozen voor een verbindingsmodel, waarbij openheid en transparantie een belangrijke rol spelen. Om het gebouw meer te laten zijn dan een onderkomen voor de voetbalvereniging, worden meer functies nagestreefd. Op verzoek van de gemeente is er dan ook een multifunctionele ruimte toegevoegd, die onderdak kan bieden voor allerlei activiteiten uit de wijk. Deze gedachte wordt ook ondersteund door CSV'28.

Uit de aanbesteding blijkt dat de kosten hoger zijn dan de vereniging kan dragen, ondanks een extra bijdrage van ¤ 200.000, -. Daarbij is geen sprake van een te hoog ambitieniveau voor wat betreft de te gebruiken materialen. Het gebouw is doelmatig en sober ontworpen.

De gemeente Zwolle wordt in eerste instantie eigenaar van het multifunctionele deel van het clubgebouw, de overige delen van het gebouw zijn eigendom van CSV´28. Daarmee heeft de gemeente een inspanningsverplichting een goede gegadigde te vinden voor de multifunctionele ruimte.

Bron: afdeling Communicatie