Gemeente Zwolle

Nieuwe goedkope woningen in Kamperpoort


Datum uitgave: 26-09-2006
Voor De Kleine Voort, een straat in Kamperpoort, heeft de gemeente een specifiek Programma van Eisen vastgelegd voor het bouwen van circa 22 nieuwe (huur)woningen en de inrichting van de buitenruimte. De woningen worden gerealiseerd in de categorie goedkoop. Doel van het PvE is het vooraf vastleggen van wensen, eisen en randvoorwaarden waaraan de ontwikkelingen in deze straat moet voldoen.

De Kleine Voort is een dwarsverbinding tussen de Hoogstraat en de Lijnbaan en vormt een deelgebied van de herstructurering Kamperpoort. De bestaande woningen in deze straat zijn in slechte bouwtechnische staat en worden daarom gesloopt en vervangen. Naast de gewenste prijscategorie zijn nog een aantal eisen gesteld. Zo zal minimaal 80% van de woningen straks beschikken over minimaal drie slaapkamers. Ook krijgen de woningen een tuin met achterom.

De bewoners van de te slopen woningen aan de Kleine Voort willen graag weer terugkeren naar de Kamperpoort. Om onder andere deze reden ligt het voor de hand op deze plek woningen te realiseren voor deze groep bewoners.

Bron: afdeling Communicatie