Politie Midden- en West Brabant

Politie kleurt Goirle blauw

TILBURG, 26 september 2006

Politie kleurt Goirle blauw

GOIRLE In het kader van het project Goirle Blauw hebben vanmiddag en vanavond ruim 70 medewerkers in Goirle verschillende controles uitgevoerd. Diverse disciplines, zoals de douane, brandweer, Inspectie Verkeer en Waterstaat, het verkeershandhavingsteam en medewerkers van het milieuteam ondersteunden deze politieactie. Ook werkten, voor de eerst keer in de regio Midden en West Brabant, in het kader van het uitvoeringsbesluit Benelux, zeven Belgische politiemedewerkers gecombineerd samen met agenten van het politieteam Leijdal.

Op verschillende locaties in Goirle werden controles uitgevoerd. In het grensgebied werd het inkomende en uitgaande verkeer gecontroleerd. Er werd onder meer gekeken naar de technische staat van de voertuigen. Ook snelheid, de opiumwet, afvaltransporten, ladingen van voertuigen en de technische staat van groot transport waren onderdelen van deze actie.

In en rondom het centrum van Goirle werden passanten aangesproken op hun gedragingen door een gecombineerde surveillance-eenheid. In de Wernebosstraat controleerden zowel de Belgische als Nederlandse agenten bromfietsbestuurders. De politie stelde, samen met de brandweer in het winkelgebied de Hovel een controle brandveiligheid winkeliers in. Verder vond er een verkeerscontrole plaats op de Poppelseweg en de Aalsedijk. Ook werden er milieucontroles ingesteld. Met deze actie wil team Leijdal zowel de veiligheid vergroten als de samenwerking met de Belgische collegas versterken.

Resultaten:


- bekeuringen: In totaal werden er ongeveer 300 bekeuringen uitgeschreven voor diverse feiten, zoals overtreden maximum snelheid, technische gebreken, helmgrasfeiten en dergelijke.


- aanhoudingen: In totaal werden er negen aanhoudingen verricht, onder andere voor het rijden onder invloed, het illegaal verrichten van werkzaamheden, niet voldoen aan bevel of vordering en illegaal wapenbezit.


- De douane stelt een onderzoek in naar een bedrijf in verband met aantreffen van vaten met daarin licht explosieve middelen. Deze vaten bleken niet correct vervoerd te worden. De bestuurder kon geen documentatie overleggen.


- Opiumwet: De opiumhond van de douane trof tijdens de controle diverse zakjes met daarin hennepproducten aan

Bijzonderheden:

Tijdens de grenscontrole troffen agenten in de auto van een 39 jarige Tilburger, enkele dozen met 230 hennepstekken aan. Tegen de man wordt proces verbaal opgemaakt.

Tijdens de landwegenactie controleerde agenten rond 19.30 uur, op een bospad in de bossen van Gorp een 41 jarige man, afkomstig uit Swinton (Engeland). Onderzoek in zijn auto wees uit dat de man een luchtdrukgeweer met bijbehorende kogels bij zich had. Voor verboden wapenbezit werd hij aangehouden en overgebracht naar het bureau. Tegen de man wordt proces verbaal opgemaakt.

Op de Turnhoutsebaan hebben agenten een 32 jarige Tilburger aangehouden voor het rijden onder invloed. Korte tijd later werd op de Aalsedijk, een 52 jarige man uit Ravels (België) aangehouden voor hetzelfde feit. Ook een 31 jarige man uit Merksem bleek tijdens een controle op de Poppelseweg, teveel aan Bacchus geofferd te hebben.

Auteur: Desiree Brabers